Διεθνή

Τουρκία και Δανία επιδιώκουν εμπορικές συναλλαγές 5 δισ. δολ. με έμφαση στην ενέργεια

Τουρκία και Δανία επιδιώκουν εμπορικές συναλλαγές 5 δισ. δολ. με έμφαση στην ενέργεια
Προτεραιότητα στις διμερείς εμπορικές συναλλαγές θα είναι η ενέργεια, η τεχνολογία και ο φαρμακευτικός τομέας.
Η Δανία και η Τουρκία έχουν θέσει ένα φιλόδοξο στόχο για την ανάπτυξη και τη συνεργασία στο διμερές εμπόριο ύψους 5 δισ. δολαρίων, όπως δήλωσε ο νεοδιορισθείς πρέσβης της Δανίας στην Άγκυρα.
Ο Svend Olling είπε ότι συζήτησε με Τούρκους αξιωματούχους την επέκταση της συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και της Δανίας και συμπλήρωσε ότι η προτεραιότητα στις διμερείς εμπορικές συναλλαγές θα είναι η ενέργεια, η τεχνολογία και ο φαρμακευτικός τομέας.
«Η δυναμική της Τουρκικής οικονομίας είναι μεγάλη και υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες σε πολλούς τομείς», είπε.
Τόνισε δε ότι η αειφόρος ανάπτυξη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον τομέα της ενέργειας και κατά συνέπεια η επενδύσεις σε καθαρή ενέργεια είναι μια σημαντική προτεραιότητα, ιδίως στην ηλιακή και αιολική ενέργεια.
Όπως είπε ο Olling, λόγω των περιβαλλοντικών ανησυχιών όλο και περισσότερες χώρες αναζητούν καθαρότερες και πιο βιώσιμες ενεργειακές λύσεις για την κάλυψη των αναγκών τους και τόνισε ότι η Δανία διαθέτει σημαντική εμπειρία στον τομέα της καθαρής ενέργειας, που μπορεί να μοιραστεί.
Είπε ακόμη, ότι η Δανία είναι πρόθυμη να συζητήσει τη συνεργασία σε διάφορους τομείς της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, της διαχείρισης αποβλήτων, την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τα απόβλητα και τη διαχείριση της ανακύκλωσης.
Σημείωσε τέλος, ότι αυτή της στιγμή δραστηριοποιούνται στην Τουρκία περίπου 500 Δανικές επιχειρήσεις στους τομείς της αιολικής ενέργειας, των κατασκευών, της μεταποίησης, της υγείας, του εμπορίου, του τουρισμού, των ξενοδοχείων και των τροφίμων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης