Τελευταία Νέα

Νέα συμμαχία Hellenic Properties - Sirec Energy για «πράσινα» κτήρια στον Ταύρο

Νέα συμμαχία Hellenic Properties - Sirec Energy για «πράσινα» κτήρια στον Ταύρο
Συνεχίζει να επεκτείνεται στην Ελλάδα η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων

Ανεβάζει στροφές στις επενδύσεις σε πράσινα κτήρια η Hellenic Properties, με συνεπενδυτή το fund Sirec Energy.


Το νέο πράσινο συγκρότημα γραφείων στον Ταύρο αναμένεται να είναι έτοιμο σε ορίζοντα διετίας, ανοίγοντας τον δρόμο για μια συνεργασία που θα συνεχιστεί σε 3 ακόμη πρότζεκτς τον επόμενο ενάμιση χρόνο
.

Τα παραπάνω αποκάλυψε ο επικεφαλής της Hellenic Properties, κ. Ερρίκος Αρώνες, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής ενημέρωσης.

Όπως είπε το ακίνητο στον Ταύρο, κοντά στον σταθμό της Καλλιθέας, όπου θα δημιουργηθεί τετραώροφο κτήριο γραφείων, επιφάνειας 5.200 τ.μ., έχει ήδη εξαγοραστεί.


Η ανακατασκευή του βιομηχανικού ακινήτου για τη μετατροπή σου ένα «πράσινο» συγκρότημα οριοθετείται στην προσεχή διετία.

Ως προς το ύψος της επένδυσης, ο κ. Αρώνες δεν το προσδιόρισε μεν, επισήμανε ωστόσο πως τα γραφεία θα διατεθούν σε ανταγωνιστικές τιμές, κατά 25% χαμηλότερα σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές ενοικίασης.

Αυτό είναι το πρώτο έργο που η εταιρεία θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της, σε συνεργασία με το fund Sirec Energy, που επενδύει σε πρότζεκτ αειφορίας, καθώς η συμμαχία αναμένεται να έχει και συνέχεια.

Όπως ανέφερε ο κ. Αρώνες, η Sirec Energy θα εισφέρει κεφάλαια σε τρία ακόμη έργα της Hellenic Properties κατά το προσεχές 18μηνο.

Η Hellenic Properties έχει μπροστά της έναν επενδυτικό κύκλο, που με ορίζοντα το προσεχές 18μηνο, ανέρχεται σε 70 εκατ. ευρώ (ίδια κεφάλαια και μόχλευση).


Άλλα έργα της Hellenic Properties
Τον περασμένο Δεκέμβριο, η εταιρεία ολοκλήρωσε την ανακατασκευή κτηρίου γραφείων στο κέντρο του Πειραιά, το οποίο μετατράπηκε σε ξενοδοχείο τριών αστέρων και 33 κλειδιών, και το οποίο έχει ήδη μισθωθεί σε ξενοδοχειακό όμιλο.

Παράλληλα, ολοκληρώνει επένδυση στην Πάρο που αφορά σε βίλα η οποία θα παραδοθεί τον Μάιο.

Αναπτύσσει ακόμα συγκρότημα κατοικιών στο  Στροφύλι Κηφισιάς με στόχο την ολοκλήρωση του στο πρώτο τρίμηνο του 2025.

Πρόκειται για μία επένδυση 11 εκατ. ευρώ, την οποία σκοπεύει να εμπορευματοποιήσει μέσω μεγάλων διεθνών μεσιτικών γραφείων.

Κατά τον κ. Αρώνες η μέση τιμή ανά τ.μ. στο συγκεκριμένο συγκρότημα κατοικιών κινείται στο επίπεδο των 8.500-9.000 ενώ το μέγεθος των κατοικιών «οδηγεί σε μέσο ticket της τάξης των 2 εκατ. ευρώ».

Σε αδειοδοτική φάση βρίσκεται η αξιοποίηση κτηρίου που διαθέτει η εταιρεία στη Λεωφόρο Συγγρού για τη μετατροπή του τελικώς σε κτήριο γραφείων συνολικού εμβαδού 10.000 τ.μ. με το ύψος της επένδυσης να υπολογίζεται σε 28 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, υπό σχεδιασμό είναι η ανάπτυξη 2 κτηρίων γραφείων επιφάνειας 2.500 τ.μ. και 5.500 τ.μ. στο Μαρούσι, ενώ η Hellenic Properties βρίσκεται επίσης σε διαδικασία αγοράς τριών νέων οικοπέδων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ο επικεφαλής της εταιρείας εκτίμησε πως παρά τη συγκράτηση της ζήτησης λόγω του επιτοκιακού κόστους, η προσφορά υπολείπεται σημαντικά με αποτέλεσμα οι νέες αναπτύξεις να έχουν άμεση απορρόφηση από την αγορά. Επίσης υπογράμμισε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα του κλάδου συνίσταται στη μειωμένη διαθεσιμότητα του εργατικού δυναμικού, όπως και στο κατασκευαστικό κόστος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης