Χρηματιστήριο & Αγορές

Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ στην τελική ευθεία για το placement της ElvalHalcor

Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ στην τελική ευθεία για το placement της ElvalHalcor
H αλλαγή στρατηγικής και οι καρποί της διεθνοποίησης για τον Όμιλο
Σχετικά Άρθρα

Η καλή πορεία του πρώτου τριμήνου και η αξιοποίηση της διείσδυσης στις ευρωπαϊκές αγορές έχουν αποφέρει ένα πολύ καλό ξεκίνημα για την ElvalHalkor, τον βιομηχανικό βραχίονα της ΒΙΟΧΑΛΚΟ.
Τούτων δοθέντων έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για το placemet ενός ποσοστού της θυγατρικής σε επενδυτές, το οποίο χάρις την ψυχραιμία της δίοικησης αποφεύχθη ως προς την διενέργειά του σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα ένα χρόνο πριν περίπου, οπότε και με βάση τις σημερινές αξίες θα είχε τον χαρακτήρα εκποίησης.
Το placement αυτό που εκτιμάται ότι δεν θα υπερβεί το 10% θα βελτιώσει την διασπορά των μετοχών της ElvalHalcor, το 90% της οποίας ελέγχεται από την ΒΙΟΧΑΛΚΟ.
Αντίστοιχα ο μητρικός όμιλος θα ωφεληθεί σημαντικά από ένα ποσό που μπορεί να φτάσει τα 100 εκατ ευρώ, το οποίο και θα λάβει από το εν λόγω placement.

Aναθεώρηση και επιτυχία

H ΒΙΟΧΑΛΚΟ έχοντας αναθεωρήσει την στρατηγική της τα τελευταία χρόνια ακολούθησησε δύο κατευθύνσεις:
 - Στο επίπεδο της οργανικής ανάπτυξης έδωσε έμφαση στις ενεργειακές διασυνδέσεις με ισχυρή διεθνή παρουσία της Cenergy και σε επίπεδο βιομηχανικής δραστηριότητας ανέπτυξε τις εξαγωγές σε προϊόντας υψηλής προστιθέμενης αξίας με την ELVALHALKOR στις ευρωπααϊκές αγορές.
Η δεύτερη εξαργυρώνει τώρα με την άνοδο της κεφαλαιοποίησής της την ανθεκτικότητα που επέδειξε στην κρίση του COVID, καθώς η αγορά προσδοκά βάσιμα ότι θα πάρει το upside της ανάκαμψης.
- Στο επενδυτικό επίπεδο ο όμιλος έχει αναπτύξει εδώ και 3 χρόνια μια συστηματική ενημέρωση προς τους επενδυτές, ακολουθώντας όμως χρηματιστηριακά ένα παραδοσιακό μοντέλο με μεγάλα ποσοστά συγκέντρωσης των θυγατρικών κάτω από την Holding.
Aυτό προς το παρόν έχει συμβάλλει θετικά ως προς τις κεφαλαιοποιήσεις αλλά έχει ωριμάσει ο καιρός γα την αύξηση της διαπσοράς.

Νέο κεφάλαιο

Έτσι η ΒΙΟΧΑΛΚΟ εισέρχεται σε ένα νέο κεφάλαιο όπου η επενδυτική της στρατηγική θα ξεκινήσει την υλοποίηση ενός πλάνου, που έχει προετοιμαστεί από καιρό αλλά οι συνθήκες της αγοράς δεν επέτρεπαν να γίνει στα επίπεδα που είχε στοχεύεσει η δίοκηση.
Η ΕλβαλΧαλκόρ είναι στα 970 εκατ ευρώ και το επενδυτικό της στόρυ έχει ένα καλό α τρίμηνο του 2021 αλλά και απολαβή των καρπών επενδύσεων και ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας για την τρέχουσα και τις επόμενες χρονιές.
Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ ακολουθώντας την πορεία της Holding θα λάβει σημαντικά οφέλη προσβλέποντας σε μια αναπροσαρμογή της κεφαλαιοποίησης του 1,2 δισ ευρώ που κατέχει σε νέα επίπεδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης