Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,6% για τον Nasdaq και 0,7% για τον S&P

Wall Street: Πτώση 0,6% για τον Nasdaq και 0,7% για τον S&P
255 μονάδες υποχώρησε ο Dow

Υποχώρηση στη Wall Street την Τετάρτη καθώς οι αμερικανοί νομοθέτες αγωνίστηκαν να καταλήξουν σε συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους της χώρας, εντείνοντας τις ανησυχίες για πιθανή χρεοκοπία.

Ο Dow Jones υποχώρησε 255 μονάδες, ή 0,77% στις 32.800 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,73% στις 4.115 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,52% στις 616,43 μονάδες.
O Nasdaq υποχώρησε 0,61% στις 12.484 μονάδες.

Καθώς η συζήτηση για το ανώτατο όριο του χρέους συνεχίζεται άλλη μια μέρα, ο πρόεδρος της Βουλής Κέβιν Μακάρθι είπε σε συνέντευξη Τύπου το πρωί ότι οι διαπραγματευτές εξακολουθούν να διαφωνούν για τα ανώτατα όρια δαπανών και κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς που ήρθαν στο τραπέζι τόσο αργά στη διαδικασία. Ο ΜακΚάρθι είπε επίσης ότι πιστεύει ότι οι διαπραγματευτικές ομάδες θα μπορούσαν να σημειώσουν πρόοδο την Τετάρτη.

«Νομίζω ότι είναι κοινή λογική. Είναι λογικό να ξοδεύουμε λιγότερα την επόμενη χρονιά από ό,τι φέτος. Κάθε νοικοκυριό θα το έκανε αυτό», είπε.

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν προειδοποίησε προηγουμένως τους νομοθέτες ότι μια πιθανή χρεοκοπία στις αρχές Ιουνίου είναι «πολύ πιθανή». Σημείωσε την Τετάρτη ότι ήδη βλέπει «κάποιο άγχος στις χρηματοπιστωτικές αγορές» καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να δουν την πρώτη τους χρεοκοπία στην ιστορία.

Η αγορά παραμένει σε «λειτουργία pullback» λόγω ενός συνδυασμού συνθηκών υπεραγοράς και αυξημένων φόβων για δυσμενές ανώτατο όριο χρέους καθώς πλησιάζει η 1η Ιουνίου, δήλωσε ο Adam Sarhan, Διευθύνων Σύμβουλος της 50 Park Investments.

«Όταν κυριαρχεί ο φόβος, οι επενδυτές τείνουν να πουλούν πρώτοι και να κάνουν ερωτήσεις μετά – και αυτό είναι που θα μπορούσαμε να δούμε», είπε.

Οι μετοχές κυμαίνονταν κοντά στα χαμηλά τους, ακόμη και όταν τα στοιχεία που κυκλοφόρησαν από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve σηματοδοτούσαν περισσότερη «αβεβαιότητα» ως προς το εάν η κεντρική τράπεζα θα έπρεπε να σημειώσει άνοδο ξανά τον Ιούνιο.

Τα πρακτικά έδειχναν ότι η απόφαση για αύξηση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση θα εξαρτηθεί τελικά από τις επερχόμενες ανακοινώσεις δεδομένων.

Δείτε ΕΔΩ τα πρακτικά της Fed

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης