Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 2,1% για τον Nasdaq και 1,3% για τον S&P

Wall Street: Άνοδος 2,1% για τον Nasdaq και 1,3% για τον S&P

328 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές είχαν ελπίδες ότι οι νομοθέτες θα καταλήξουν σε συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους των ΗΠΑ, αποφεύγοντας μια δυνητικά καταστροφική χρεοκοπία.

 

Ο Dow Jones κέρδισε 328 μονάδες ή 1% στις 33.093 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 1,31% στις 4.205 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,37% στις 602,51 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 2,19% στις 12.975 μονάδες.

Οι διαπραγματευτές του Κογκρέσου και της κυβέρνησης Μπάιντεν είχαν μηδενίσει μια συμφωνία που θα αύξανε το όριο χρέους των ΗΠΑ για δύο χρόνια. Ο πρόεδρος της Βουλής Κέβιν ΜακΚάρθι είπε ότι οι συνομιλίες την Πέμπτη το βράδυ σημείωσαν πρόοδο, αλλά πρόσθεσε: «Πρέπει να σημειώσουμε περισσότερη πρόοδο τώρα».

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να χρεοκοπήσουν από την 1η Ιουνίου εάν δεν αυξηθεί το ανώτατο όριο του χρέους. Οικονομολόγοι και ηγέτες της Wall Street εξέφρασαν επίσης ανησυχίες για τις πιθανώς καταστροφικές επιπτώσεις μιας χρεοκοπίας των ΗΠΑ.

«Μόλις ολοκληρωθεί μια συμφωνία για το χρέος, οι αγορές θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τη σκληρή πραγματικότητα ότι η Fed πρόκειται να "σκοτώσει" αυτήν την οικονομία», έγραψε την Παρασκευή ο Ed Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda. «Το τέλος της σύσφιξης μπορεί να μην συμβεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα έχουμε μεγαλύτερες μειώσεις επιτοκίων το επόμενο έτος».

Ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν άνοδο 0,9% και 1,7%, αντίστοιχα, την Πέμπτη μετά από την ισχυρότερη από την αναμενόμενη πρόβλεψη εσόδων και τα κέρδη της Nvidia η οποία τροφοδότησε ένα ράλι σε μετοχές ημιαγωγών και τεχνητής νοημοσύνης. Οι μετοχές της Nvidia σημείωσαν άλμα 24,4% στη συνεδρίαση για να κλέισουν σε ιστορικό υψηλό όλων των εποχών.

Νέα στοιχεία την Παρασκευή έδειξαν ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Απρίλιο. Ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, ο προτιμώμενος μετρητής πιέσεων τιμών από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, αυξήθηκε 0,4% τον περασμένο μήνα και 4,7% από πέρυσι.

Η σεζόν των εταιρικών κερδών πλησιάζει στο τέλος της. Η Gap και η μετοχή ημιαγωγών Marvell Technology σημείωσαν άνοδο άνω του 10% και 28%, αντίστοιχα, ενώ η Ulta Beauty υποχώρησε σχεδόν 12%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης