Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα ενεργειακά προκαλούν τριβές ανάμεσα στους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους στη γερμανική κυβέρνηση

Τα ενεργειακά προκαλούν τριβές ανάμεσα στους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους στη γερμανική κυβέρνηση
Οι Φιλελεύθεροι του FDP, οι οικολόγοι και οι Σοσιαλδημοκράτες του Σολτς, που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, διαφωνούν για σειρά θεμάτων, όπως το κλίμα
Συνεδρίαση των μελών του κυβερνητικού συνασπισμού έχει συγκαλέσει για το απόγευμα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς σε μια προσπάθεια να αποκλιμακώσει την αυξανόμενη ένταση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, η οποία τείνει να μετατραπεί σε κρίση.

Οι Φιλελεύθεροι του FDP, οι οικολόγοι και οι Σοσιαλδημοκράτες του Σολτς, που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, διαφωνούν για σειρά θεμάτων, όπως το κλίμα, η χρηματοδότηση του στρατού, αλλά και ο προϋπολογισμός του 2024 και των επόμενων ετών. Οι Φιλελεύθεροι, οι οποίοι έχουν αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών εμφανίζονται ως εγγυητές της δημοσιονομικής αυστηρότητας και στέλεχός τους, ο Κρίστοφ Μάγερ, επέκρινε το Σάββατο τα άλλα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού για «εθισμό στις δημόσιες δαπάνες».

Μάλιστα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στις εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου Funke είπε ότι «καμιά φορά πρέπει να πάρεις το μπουκάλι με τα σναπς από το στόμα ενός αλκοολικού», για να περιγράψει τον εθισμό των Σοσιαλδημοκρατών και των Πράσινων στις κοινωνικές πολιτικές.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://politicus.gr/1498669/flegetai-o-kyvernitikos-synaspismos-sti-germania-se-rolo-pyrosvesti-o-solts/

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης