Διεθνή

Goldman Sachs: Η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει 300 εκατ. θέσεις εργασίας

Goldman Sachs: Η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει 300 εκατ. θέσεις εργασίας
Η χρήση της τεχνολογίας AI θα μπορούσε επίσης να ενισχύσει την αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας

Καθώς τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT στοχεύουν να γίνουν μέρος της καθημερινότητάς μας και μαθαίνουμε περισσότερα για το πόσο ισχυρά μπορούν να είναι, υπάρχει ένα πράγμα στο μυαλό όλων: πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να επηρεάσει τις θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με νέα έκθεση της Goldman Sachs, θα μπορούσε να υπάρξει «σημαντική αναστάτωση», αφού η ανάλυση της τράπεζας για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και την Ευρώπη δείχνει ότι τα δύο τρίτα των θέσεων εργασίας θα μπορούσαν να αυτοματοποιηθούν τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό.

Στις ΗΠΑ, «από εκείνα τα επαγγέλματα που είναι εκτεθειμένα, τα περισσότερα έχουν ένα σημαντικό μερίδιο του φόρτου εργασίας τους (25-50%) που μπορεί να αντικατασταθεί», ανέφεραν οι αναλυτές της Goldman Sachs στην έρευνα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNBC.Σε όλο τον κόσμο, έως και 300 εκατ. θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να επηρεαστούν. Οι αλλαγές στις αγορές εργασίας είναι επομένως πιθανές – αν και ιστορικά, η τεχνολογική πρόοδος δεν καθιστά απλώς περιττές θέσεις εργασίας, αλλά δημιουργεί και νέες.Η χρήση της τεχνολογίας AI θα μπορούσε επίσης να ενισχύσει την αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας και να τονώσει το παγκόσμιο ΑΕΠ έως και 7% με την πάροδο του χρόνου, σημειώνει η έκθεση της Goldman Sachs.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης