Διεθνή

Τουρκία: Πολιτικό «θρίλερ» με τις υποψηφιότητες δύο ημέρες πριν από τις κάλπες

Τουρκία: Πολιτικό «θρίλερ» με τις υποψηφιότητες δύο ημέρες πριν από τις κάλπες
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου φέρεται να κάνει την ανατροπή και να παίρνει την πρωτιά από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές της 14ης Μαΐου

Σε πολιτικό «θρίλερ» εξελίσσεται η κούρσα για την προεδρία στην Τουρκία. Ο Μουχαρέμ Ιντζέ αποσύρθηκε, ενώ ο τέταρτος υποψήφιος, Σινάν Ογάν, ακύρωσε την προεκλογική του εκστρατεία, μόλις τρεις μέρες πριν την κάλπη. Θεωρείται δε πολύ πιθανό να ανακοινώσει και εκείνος ότι δεν θα λάβει μέρος στις εκλογές.

Ο αντίκτυπος των κινήσεων των δύο παραπάνω υποψηφίων, σύμφωνα με αναλυτές, δείχνει αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, την οποία προδιαγράφουν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου φέρεται να κάνει την ανατροπή και να παίρνει την πρωτιά από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές της 14ης Μαΐου.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας KONDA, ο Κιλιτσντάρογλου συγκεντρώνει το 49,3% των ψήφων και ο Ερντογάν το 43,7%. Ο Σινάν Ογάν συγκεντρώνει 4.8% και ο αποσυρθείς Μουχαρέμ Ιντζέ ποσοστό 2.2%. Ταυτόχρονα, ο Κιλιτσντάρογλου, φέρεται να κερδίζει τον δεύτερο γύρο των εκλογών με 51,3%, σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Metropoll.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης