Τελευταία Νέα
Διεθνή

DW: Ερντογάν, πολύ σκληρός για να πεθάνει

DW: Ερντογάν, πολύ σκληρός για να πεθάνει
Πολύ σκληρός για να πεθάνει θα ήταν ένας καλός τίτλος για τον Ερντογάν μετά από τη χθεσινή βραδιά θρίλερ στην Τουρκία
Ο Ταγίπ Ερντογάν διέψευσε σχεδόν όλους τους δημοσκόπους που έδιναν προβάδισμα στον Κιλιτσντάρογλου. Η μεγάλη έκπληξη ήταν ο επίσης υποψήφιος πρόεδρος Σινάν Ογάν.


Πολύ σκληρός για να πεθάνει θα ήταν ένας καλός τίτλος για τον Ερντογάν μετά από τη χθεσινή βραδιά θρίλερ στην Τουρκία.Ο Ταγίπ Ερντογάν διέψευσε σχεδόν όλους τους δημοσκόπους που έδιναν προβάδισμα στον Κιλιτσντάρογλου. Η μεγάλη έκπληξη όμως της βραδιάς ήταν ο Σινάν Ογάν, ο οποίος όσο και να προχωρούσε η καταμέτρηση έμενε σταθερά στο 5,3%. Βέβαια τις τελευταίες μέρες φαινόταν ότι ανεβάζει σταθερά ποσοστά πάνω από το 4% και αυτό επιβεβαιώθηκε.

Παράλληλα η κάλπη έδειξε την επιτυχία του Ερντογάν να πείσει τους σεισμόπληκτους ότι είναι ο μόνος που μπορεί να αποκαταστήσει τις ζημιές γρηγορότερα από τους υπόλοιπους. Τα ποσοστά που πέτυχε στο Γκαζιαντέπ, το Αντιγιαμάν, αλλά ακόμα και στο Χατάι είναι εντυπωσιακά.

Εθνικιστής ένας στους τέσσερεις Τούρκους

Τελικά αποδείχθηκε σωστή η η πιο απαισιόδοξη από τις δύο προβολές, που είχε κάνει το επιτελείο του Ταγίπ Ερντογάν για την εξέλιξη της καταμέτρησης. Φαίνεται πως θα μείνει ελάχιστα λίγο κάτω από το 50% αν και τη στιγμή αυτή έχει ανοδικές τάσεις, καθώς καταμετρούνται οι τελευταίες κάλπες του εξωτερικού. Το άλλο ξεκάθαρο μήνυμα της κάλπης είναι πως πλέον ένας στους τέσσερις Τούρκους είναι εθνικιστής το άθροισμα των εθνικιστικών κομμάτων ξεπερνάει το 25% με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας. Μάλιστα αναλυτές σημειώνουν ότι δεν αποκλείεται μελλοντικά ο Σινάν Ογάν να είναι αυτός που θα ηγηθεί ενός πόλου που θα συσπειρώσει όλους τους εθνικιστές.

Όλα δείχνουν ότι αύριο το ανώτατο εκλογικό συμβούλιο θα ανακοινώσει πώς θα πάμε για δεύτερο γύρο, εκτός αν έχουμε κάποια έκπληξη από τις μικροενστάσεις που θα οδηγήσουν τον Ερντογάν να βγει νικητής ξεπερνώντας έστω και ελάχιστα το 50%. Ο Σινάνογλου που ήταν ο πρώτος ηγέτης που μίλησε χθες δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να στηρίξει, λόγω αρχών του κόμματος, με κανέναν που συνεργάζεται με τους Κούρδους. Ο Σινάνογλου λοιπόν τι θα πράξει; Θα αρχίσει ένα παζάρι για να πάρει κάποια θέση ή, όπως, είπε δεν σκοπεύει να κάνει κάτι τέτοιο; Από την άλλη αν αφήσει ελεύθερους τους ψηφοφόρους του είναι ξεκάθαρο πως θα στραφούν περισσότερο προς τον συνασπισμό του Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: DW

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης