AD
Διεθνή

Lavrov: Η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Κίνα με ενέργεια ενόψει της επίσκεψης Πούτιν (Reuters)

Lavrov: Η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Κίνα με ενέργεια ενόψει της επίσκεψης Πούτιν (Reuters)
Ο Πρόεδρος Xi Jinping συναντήθηκε με τον Λαβρόφ την Τετάρτη, διαβεβαιώνοντας τη Μόσχα για τη φιλία της Κίνας και λέγοντας ότι η Κίνα και η Ρωσία πρέπει να εμπιστεύονται και να υποστηρίζουν η μία την άλλη, να εμβαθύνουν τη συνεργασία και να υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους

Η Ρωσία είναι έτοιμη να αυξήσει τον ενεργειακό εφοδιασμό της Κίνας ενόψει της αναμενόμενης επίσκεψης του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο την Τετάρτη.

Η επίσκεψη

Τα πρακτορεία ανέφεραν ότι ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ η εφημερίδα Vedomosti επικαλούμενη πηγές ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που ξεκινά στις 18 Μαΐου.

Ο Πρόεδρος Xi Jinping συναντήθηκε με τον Λαβρόφ την Τετάρτη, διαβεβαιώνοντας τη Μόσχα για τη φιλία της Κίνας και λέγοντας ότι η Κίνα και η Ρωσία πρέπει να εμπιστεύονται και να υποστηρίζουν η μία την άλλη, να εμβαθύνουν τη συνεργασία και να υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει επίσης προγραμματίσει να συναντηθεί με τον Xi κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Κίνα μετά από οκτώ χρόνια στις 14 και 15 Μαΐου.

Η Ρωσία έτοιμη να βοηθήσει την Κίνα

Ο Λαβρόφ δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Κίνα και άλλες χώρες που επηρεάζονται από την κρίση στη Μέση Ανατολή με ενεργειακό εφοδιασμό.

«Η Ρωσία μπορεί, φυσικά, να αντισταθμίσει το έλλειμμα πόρων που αντιμετωπίζει τόσο η Κίνα όσο και άλλες χώρες που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν μαζί μας σε ισότιμη και αμοιβαία επωφελή βάση», δήλωσε ο Λαβρόφ στη συνέντευξη Τύπου στην Κίνα.

Αποφυγή των εξαρτήσεων

Ο Λαβρόφ δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία και η Κίνα έχουν όλα τα απαραίτητα μέσα για να αποφύγουν την εξάρτηση από αυτό που περιέγραψε ως προσπάθειες των ΗΠΑ να διαταράξουν τις παγκόσμιες αγορές ενέργειας μέσω συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.

«Δόξα τω Θεώ, η Κίνα και η Ρωσία έχουν κάθε δυνατότητα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ήδη χρησιμοποιούνται, την εφεδρική χωρητικότητα και την προγραμματισμένη χωρητικότητα, για να αποφύγουν να εξαρτώνται από τέτοιες επιθετικές κινήσεις, οι οποίες υπονομεύουν την παγκόσμια οικονομία», είπε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης