Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Διχασμό στο Ευρωκοινοβούλιο προκαλεί η νομοθεσία για την αποκατάσταση της φύσης: Οι ενστάσεις του ΕΛΚ

Διχασμό στο Ευρωκοινοβούλιο προκαλεί η νομοθεσία για την αποκατάσταση της φύσης: Οι ενστάσεις του ΕΛΚ
Από την αρχή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΕΛΚ εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την πρόταση της Επιτροπής
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αποφάσισε να αποσυρθεί από τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τον σχεδιαζόμενο νόμο για την αποκατάσταση της φύσης μετά από έναν ακόμη γύρο διαπραγματεύσεων με άλλες πολιτικές ομάδες.
«Η πρόταση ήταν κακή εξαρχής και οι ανησυχίες μας παραμένουν αναπάντητες», δήλωσαν ο πρόεδρος της Ομάδας του ΕΛΚ Manfred Weber και η ευρωβουλευτής επικεφαλής διαπραγματεύτρια της Ομάδας του ΕΛΚ για την αποκατάσταση της φύσης, Christin Schneider.

Ανησυχίες

Από την αρχή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΕΛΚ εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την πρόταση της Επιτροπής.
Ο κ. Weber προσέθεσε ότι «νόμος για την αποκατάσταση της φύσης στην τρέχουσα μορφή του θα οδηγήσει σε λιγότερη παραγωγή τροφίμων στην Ευρώπη, ωθώντας υψηλότερα τις τιμές των τροφίμων, κινδυνεύοντας να υπονομεύσει ακόμη περισσότερο την επισιτιστική ασφάλεια στην Αφρική και εμποδίζοντας έργα υποδομής που είναι ζωτικής σημασίας για την κλιματική μας μετάβαση.

Αυτό είναι απλά απαράδεκτο για εμάς.
Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα στην οικονομία μας από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και την υπερβολική πίεση που ασκεί στις αγροτικές μας κοινότητες και στους αγρότες μας.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΕΛΚ είναι υπέρ της προστασίας και της αποκατάστασης της φύσης, αλλά αυτός ο νόμος απλά δεν είναι αρκετά καλός».
Η ευρωβουλευτής Christin Schneider συμπλήρωσε ότι «ο νόμος ήταν άσχημα διατυπωμένος εξαρχής και αποτελεί μια επίθεση στην ευρωπαϊκή γεωργία, δασοκομία και αλιεία.
Ορισμένες προτάσεις, όπως η απαγόρευση της υποβάθμισης, έχουν ήδη αποτύχει στις αγροτικές κοινότητες Natura 2000 της Ευρώπης.

Γιατί να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη;

Πρέπει να πάρουμε μαζί μας τους αγρότες, τους δασοκόμους, τους αλιείς και όλους τους πολίτες.»
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να αναμένει από το ΕΛΚ απλώς να αποδεχθεί την πρόταση χωρίς μια ολοκληρωμένη εκτίμηση επιπτώσεων για την επισιτιστική ασφάλεια, τη μείωση των γεωργικών εκτάσεων και την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο.
Εάν η Επιτροπή είναι σοβαρή όσον αφορά την αποκατάσταση της φύσης, θα πρέπει να υποβάλει νέα πρόταση το συντομότερο δυνατό», κατέληξε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης