Τελευταία Νέα

Το νέο project αποθήκευσης μπαταριών της Axpo στη Σουηδία

Το νέο project αποθήκευσης μπαταριών της Axpo στη Σουηδία
Η Axpo δραστηριοποιείται στη Σουηδία από το 2005

Η Axpo θα κατασκευάσει μια μονάδα αποθήκευσης μπαταριών ιόντων λιθίου 20MW/20MWh στη νότια Σουηδία, η οποία θα τεθεί σε λειτουργία το 2024, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το PV-Europe. Το έργο αναπτύχθηκε από τις RES και SCR και εξαγοράστηκε από την Axpo στις 9 Μαρτίου 2023. Το νέο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας θα χρησιμοποιηθεί στην περιοχή Landskrona για την παροχή βοηθητικών υπηρεσιών για την εξισορρόπηση του δικτύου και θα συνδεθεί με τον τοπικό προμηθευτή ενέργειας Landskrona Energi.

Σημειώνεται ότι η Axpo δραστηριοποιείται στη Σουηδία από το 2005. Η εταιρεία αξιοποιεί την εκτεταμένη γνώση της για το διεθνές εμπόριο ενέργειας στο μάρκετινγκ μπαταριών. Αυτό επιτρέπει τη βέλτιστη χρήση των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων στις αγορές για βοηθητικές υπηρεσίες καθώς και για συναλλαγές στην αγορά spot.

Μετά την πώληση, η RES θα υποστηρίξει την Axpo με την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης κατασκευών, διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και λειτουργίας και συντήρησης.

Αυξάνεται ο ρόλος της αποθήκευσης ενέργειας στη Σουηδία

Ο επικεφαλής μπαταριών & υβριδικών συστημάτων της Axpo Group, Frank Amend, δήλωσε: «Ανυπομονούμε να υλοποιήσουμε αυτό το έργο στη Σουηδία και να συνεργαστούμε με τη Landskrona Energi. Η Axpo στοχεύει να αναπτύξει έναν σημαντικό όγκο χωρητικότητας αποθήκευσης στην Ευρώπη έως το 2030 και αυτό το έργο είναι ένα σημαντικό βήμα στο ταξίδι μας»

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της RES Nordics Matilda Afzelius πρόσθεσε: «Η αποθήκευση ενέργειας θα διαδραματίσει όλο και πιο σημαντικό ρόλο σε όλη τη Σουηδία. Η RES έχει παγκόσμια εμπειρία σε έργα αποθήκευσης μπαταριών και έχει παραδώσει περισσότερα από 500 MW για την υποστήριξη μιας σειράς λειτουργιών του δικτύου. Συνεργαζόμαστε στενά με τους δήμους για να εντοπίσουμε λύσεις και να παραδώσουμε έργα που υποστηρίζουν τις τοπικές ενεργειακές και οικονομικές ανάγκες. Η Axpo προσφέρει πλούσια εμπειρία στην παροχή ενεργειακών προϊόντων στην αγορά και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί της για την παράδοση και τη λειτουργία αυτού του κρίσιμου έργου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Landskrona Energi, Johan Holmstedt, εξέφρασε την χαρά του για αυτή την συμμετοχή της Axpo. «Οι μπαταρίες θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη μεγάλη ηλεκτροδότηση της Σουηδίας και, σε τοπικό επίπεδο» τόνισε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης