Τελευταία Νέα

RWE: Δρομολογεί επένδυση 140 εκατ. σε μπαταρίες στη Γερμανία

RWE: Δρομολογεί επένδυση 140 εκατ. σε μπαταρίες στη Γερμανία
Η εγκατάσταση θα έχει ισχύ 220 MW και αποθηκευτική ικανότητα 235 MWh

Την κατασκευή μιας από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις αποθήκευσης μπαταριών της Γερμανίας ξεκίνησε η RWE ξεκίνησε την κατασκευή μιας από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις αποθήκευσης μπαταριών της Γερμανίας στους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της στο Neurath και στο Hamm στη Ρηνανία-Βεστφαλία, σύμφωνα με το renewsbiz.

Η εγκατάσταση θα έχει ισχύ 220 MW και αποθηκευτική ικανότητα 235 MWh. Συνολικά 690 μπλοκ μπαταριών ιόντων λιθίου θα εγκατασταθούν στο χώρο, με την επένδυση να αγγίζει περίπου τα 140 εκατ. ευρώ.

«Καθώς η αναλογία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο μείγμα ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνεται, τόσο αυξάνεται η ανάγκη για ευέλικτα συστήματα αποθήκευσης μπαταριών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της RWE Generation, Roger Miesen.

«Εξισορροπούν τις διακυμάνσεις στο ηλεκτρικό δίκτυο σε δευτερόλεπτα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι το κλειδί για μια αξιόπιστη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Όσον αφορά το μέγεθος και την τεχνολογία, η νέα μεγάλης κλίμακας εγκατάσταση αποθήκευσης μπαταριών στο Neurath και στο Hamm θέτει πρότυπα σε όλη την Ευρώπη».

Μέλος του διοικητικού συμβουλίου της RWE Power, Lars Kulik, δήλωσε: «Με αυτήν την εγκατάσταση αποθήκευσης μπαταριών, η RWE δίνει σημαντική ώθηση στον δομικό μετασχηματισμό στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Χρησιμοποιώντας πρακτικά τις υπάρχουσες τοποθεσίες και τις συνδέσεις στο δίκτυο, καθιστούμε τις παραδοσιακές εγκαταστάσεις ηλεκτροπαραγωγής των Hamm και Neurath σημαντικούς εταίρους για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Ο προγραμματισμός

Η προγραμματισμένη εγκατάσταση αποθήκευσης μπαταριών μπορεί να λειτουργήσει στη μέγιστη χωρητικότητα των 220 MW για πάνω από μία ώρα. Αυτό είναι αρκετό για να φορτίσει περίπου 4.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η νέα εγκατάσταση αποθήκευσης μπαταριών βελτιστοποιεί έτσι τη χρήση του χαρτοφυλακίου των γερμανικών σταθμών παραγωγής ενέργειας της RWE σε μια σειρά τεχνολογιών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης