Handelsblatt: Αντιδράσεις για τις ανεμογεννήτριες στην Κρήτη λόγω τουρισμού

Handelsblatt: Αντιδράσεις για τις ανεμογεννήτριες στην Κρήτη λόγω τουρισμού

Το επιχειρήματα της ελληνικής κυβέρνησης για να πάψει τις αντιστάσεις των πολιτών στα σχέδια για αιολικά πάρκα

Οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να πείσει τους κατοίκους της Κρήτης να αποδεχθούν τα αιολικά πάρκα, είναι θέμα που απασχολεί τη γνωστή οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας, Handelsblatt.

Το γερμανικό έντυπο με τίτλο «Εντείνεται η αντίσταση κατά των ανεμογεννητριών» αναφέρεται στους λόγους (κυρίως οι συνέπειες στον τουρισμό) που ωθούν τους Κρητικούς να διαφωνούν με το προαναφερόμενο εγχείρημα, ενώ κάνει μνεία στα επιχειρήματα της Πολιτείας να τους αλλάξει γνώμη.
Δημοσίευμα_Handelsblatt_για_υπεράκτια_Κρήτης.JPG

Για τις κυβερνητικές ενέργειες αναφέρει:

«Θα μπορούσε για παράδειγμα να προσφερθεί στις τοπικές κοινότητες δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα ή επενδυτές σε αιολικά πάρκα να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή ενός νοσοκομείου ή μιας μονάδας αφαλάτωσης.

Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να επεκτείνει καθοριστικά την κατασκευή αιολικών πάρκων.

Τα υπεράκτια αιολικά πάρκα αναμένεται να συνεισφέρουν 1,9 γιγαβάτ σε 6 χρόνια.

Σύμφωνα με πηγές του κλάδου, εταιρείες ενέργειας όπως οι Cenergy, RWE, Helleniq Energy, Ocean Winds, Equinor και Iberdrola έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον. Η διαδικασία προσφορών για τα έργα ωστόσο καθυστερεί».

Για τις αντιδράσεις των πολιτών η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ γράφει:

«Ειδικότερα στην Κρήτη καταγράφεται μαζική αντίδραση στις σχεδιαζόμενες παράκτιες ανεμογεννήτριες. Οι θαλάσσιες περιοχές στη βορειοανατολική Κρήτη θεωρούνται για ανεμογεννήτριες οι πιο παραγωγικές σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Πολλοί κάτοικοι διαδηλώνουν ωστόσο την αντίθεσή τους στη δημιουργία ανεμογεννητριών τόσο κοντά στις ακτές. Η τουριστική βιομηχανία φοβάται απώλειες, αν οι ανεμογεννήτριες εμποδίζουν την απρόσκοπτη θέα στο Αιγαίο.

Οι περιβαλλοντολόγοι διαβλέπουν κινδύνους για τις προστατευόμενες περιοχές Natura».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης