Η κυβέρνηση της ιβηρικής χώρας θέλει να εγκαταστήσει 2 GW έως το 2030
Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας έχει δηλώσει ότι θέλει να δημιουργήσει ένα σύμπλεγμα υπεράκτιων αιολικών πάρκων στα ανοικτά της ακτής του Ατλαντικού Ωκεανού που θα μπορούσε τελικά να έχει συνολική ισχύ 10 GW.
Πρόσφατα ενέκρινε 4 περιοχές στον ωκεανό όπου μπορούν να εγκατασταθούν υπεράκτια αιολικά πάρκα, προχωρώντας ένα βήμα πιο κοντά στην έναρξη της πρώτης δημοπρασίας αδειών υπεράκτιας, την οποία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει φέτος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Ένα σχέδιο που εκπονήθηκε από το υπουργείο Οικονομίας σε συντονισμό με το Υπουργείο Περιβάλλοντος προσδιορίζει την κατοχή περισσότερων από 2000 τετραγωνικών χιλιομέτρων (772 τετραγωνικά μίλια).
Η υπουργός Περιβάλλοντος Maria da Graca Carvalho δήλωσε ότι η Πορτογαλία θέλει να διαθέσει και να εγκαταστήσει 2 GW, μέσω δημοπρασιών ηλεκτρικής ενέργειας, έως το 2030, αν και οι φιλοδοξίες της ξεπερνούν αυτό, σύμφωνα με την έκθεση του Reuters.
Πρόσθεσε ότι η Πορτογαλία μπορεί σταδιακά να προχωρήσει προς την αδειοδότηση έως και 10 GW.
www.worldenergynews.gr






