AD

GlobalData: Το πράσινο Η2 θα αντιπροσωπεύει το 88,6% της παραγωγής έως το 2030

GlobalData: Το πράσινο Η2 θα αντιπροσωπεύει το 88,6% της παραγωγής έως το 2030

Θα ξεπεράσει το μπλε υδρογόνο, αλλά προβλέπεται να μειωθεί στο 11,3%

Η GlobalData (πλατφόρμα πληροφοριών και παραγωγικότητας) ανέφερε ότι η παγκόσμια δυναμικότητα παραγωγής υδρογόνου χαμηλών εκπομπών άνθρακα (ανήλθε σε 0,84 mtpa το 2024), θα μπορούσε να φτάσει τα 65,3 mtpa σε ένα σενάριο υψηλού κινδύνου και τα 42 mtpa σε ένα σενάριο χαμηλού κινδύνου έως το 2030, κυρίως λόγω των προσθηκών δυναμικότητας στην Αμερική.

Η εταιρεία αναμένει ότι το πράσινο υδρογόνο θα αντιπροσωπεύει το 88,6% της παραγωγής έως το 2030 (ήταν 14,9% το 2024), ξεπερνώντας το μπλε υδρογόνο το οποίο κατείχε μερίδιο 76,3% το 2024, αλλά προβλέπεται να μειωθεί στο 11,3%.

Ολλανδική αγροτική επιχείρηση εγκατέστησε ηλεκτρολύτη 1 MW

Η Rainbow Colors (ολλανδική εταιρεία καλλιέργειας τουλίπας), εγκατέστησε έναν ηλεκτρολύτη στερεού οξειδίου 1 MW για επιτόπια παραγωγή υδρογόνου, καθιστώντας την πρώτη γεωργική εταιρεία που ανέπτυξε την τεχνολογία, σύμφωνα με την συμβουλευτική New Energy Coalition.

Το σύστημα (αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη δανέζικη Dynelectro και τον πάροχο υποδομών Ekinetix), είναι ενσωματωμένο με ένα ηλιακό εργοστάσιο και ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας από μπαταρίες (BESS).

Οι εταίροι δήλωσαν ότι το έργο είναι από τους μεγαλύτερους λειτουργικούς ηλεκτρολύτες στερεού οξειδίου παγκοσμίως και θα μπορούσε να παράγει υδρογόνο με κόστος λιγότερο από 10 € (11,79 $)/kg για τοπική χρήση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης

`