AD

Nordex και UKA έθεσαν σε λειτουργία αιολικό πάρκο 68MW στη Γερμανία

Nordex και UKA έθεσαν σε λειτουργία αιολικό πάρκο 68MW στη Γερμανία

Αναμένεται να παράγει ηλεκτρική ενέργεια ετησίως για περίπου 52.000 νοικοκυριά 3 ατόμων -Το έργο αποτελείται από 10 ανεμογεννήτριες σχεδιασμένες για τη βελτίωση των αποδόσεων σε τοποθεσίες με μέτριες ανεμολογικές συνθήκες

Ο Όμιλος UKA και ο Όμιλος Nordex έθεσαν σε λειτουργία το αιολικό πάρκο Mahlsdorf, ισχύος 68MW, στο Βρανδεμβούργο της Γερμανίας, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά ανεμογεννήτριες N175.

Ο Όμιλος UKA δήλωσε ότι το έργο αποτελείται από 10 ανεμογεννήτριες Nordex N175/6.X, σχεδιασμένες για τη βελτίωση των αποδόσεων σε τοποθεσίες με μέτριες ανεμολογικές συνθήκες.

Ο Όμιλος Nordex πρόσθεσε ότι οι ανεμογεννήτριες έχουν ονομαστική ισχύ 6,8MW η καθεμία και χρησιμοποιούν υβριδικούς πύργους 179 μέτρων με ρότορες 175 μέτρων.

Οι εταιρείες σημείωσαν ότι το Mahlsdorf είναι το πρώτο αιολικό πάρκο παγκοσμίως που αναπτύσσει αυτόν τον τύπο ανεμογεννήτριας με ιδιαίτερα ψηλούς υβριδικούς πύργους.

Το αιολικό πάρκο αναμένεται να παράγει ηλεκτρική ενέργεια ετησίως για περίπου 52.000 νοικοκυριά 3 ατόμων.

Η Nordex ήταν υπεύθυνη για την κατασκευή, την προμήθεια, την κατασκευή και την ανέγερση του αιολικού πάρκου.

«Ειδικά υπό τις πολύ δύσκολες συνθήκες ανταγωνισμού στις δημοπρασίες, είναι απαραίτητο να ξεκινήσουμε με την πιο αποδοτική τουρμπίνα, προκειμένου να μπορέσουμε να επικρατήσουμε στον ανταγωνισμό», δήλωσε ο Gernot Gauglitz (διευθύνων εταίρος στην UKA).

«Γι’ αυτό η UKA επένδυσε σε αυτόν τον νέο τύπο τουρμπίνας σε πολύ πρώιμο στάδιο και έτσι είναι σε θέση, μαζί με τον κορυφαίο συνεργάτη της Nordex, να σημειώσει επιτυχία σε μελλοντικές διαγωνισμούς παρά τον τεράστιο ανταγωνισμό.

Το αιολικό πάρκο Mahlsdorf είναι ένα πραγματικό εμβληματικό έργο για την Nordex και σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην τεχνολογική μας ανάπτυξη.

Με την πρώτη θέση σε λειτουργία ενός ολόκληρου αιολικού πάρκου με τουρμπίνες τύπου N175/6.X, καταδεικνύουμε τις δυνατότητες που μπορεί να απελευθερώσει η σύγχρονη τεχνολογία τουρμπίνας, ειδικά σε τοποθεσίες με μέτριες συνθήκες ανέμου», δήλωσε ο Karsten Brüggemann (αντιπρόεδρος περιφερειακού κέντρου στον όμιλο Nordex).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης