Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

CNOOC (Κίνα): Αντικαθιστά 500 εκατ. kWh ηλεκτρικής ενέργειας με πράσινη από υπεράκτια το 2023

CNOOC (Κίνα): Αντικαθιστά 500 εκατ. kWh ηλεκτρικής ενέργειας με πράσινη από υπεράκτια το 2023
Ο υπεράκτιος φορέας εκμετάλλευσης θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο τροφοδοσίας ξηράς - θαλάσσης σε τρία χρόνια, σύμφωνα με την Usptream
Η κινεζική υπεράκτια εταιρεία CNOOC Ltd πρόκειται να χρησιμοποιήσει ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται υπεράκτια στις χερσαίες μονάδες της προκειμένου να μειώσει τις εκπομπές CO2, όπως γράφει η Usptream.
Η αντικατάσταση από την πράσινη ηλεκτρική ενέργεια είναι μια βασική λύση για την εταιρεία να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα από τις υπεράκτιες δραστηριότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου, ανέφερε η εταιρεία στην έκθεσή της για το 2022 για το Περιβάλλον, την Κοινωνική και τη Διακυβέρνηση (ESG).

Η έκθεση ανέφερε ότι η εταιρεία θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο τροφοδοσίας ξηράς-θαλάσσης εντός τριών ετών για την τροφοδοσία υπεράκτιων επιχειρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόλπο Bohai, στην υπεράκτια βόρεια Κίνα.
Το 2023, η εταιρεία σχεδιάζει να αντικαταστήσει 500 εκατομμύρια kWh ηλεκτρικής ενέργειας με πράσινη ηλεκτρική ενέργεια μέσω του υπάρχοντος χερσαίου δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας που συνδέεται με υπεράκτιες πλατφόρμες στον κόλπο Bohai.

Το πρόγραμμα «αναμένεται να μειώσει τις έμμεσες εκπομπές άνθρακα κατά περίπου 442.000 τόνους φέτος», ανέφερε η έκθεση.

Πέρυσι, η εταιρεία άλλαξε την παροχή ρεύματος στο συγκρότημα κοιτασμάτων πετρελαίου Qinhuangdao 32-6 στον κόλπο Bohai στο χερσαίο δίκτυο.
Το πετρελαϊκό συγκρότημα Qinhuangdao χρησιμοποίησε πέρυσι 186 εκατομμύρια kWh πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας από το χερσαίο δίκτυο, που ισοδυναμεί με μείωση 164.500 τόνων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η ανεξάρτητη ConocoPhillips με έδρα το Χιούστον υπέγραψε πέρυσι συμφωνία με την CNOOC Ltd για την ανάπτυξη ενός υπεράκτιου αιολικού πάρκου για την παροχή πράσινης ενέργειας για την παραγωγή πετρελαίου στο πετρελαιοφόρο πεδίο Penglai στον κόλπο Bohai.

Με τέσσερις ανεμογεννήτριες συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 34 MW, το αιολικό πάρκο θα συνδεθεί με την υπάρχουσα κεντρική πλατφόρμα επεξεργασίας μέσω υποθαλάσσιων καλωδίων, διανέμοντας ενέργεια στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας του πεδίου, καθώς σε πλήρη δυναμικότητα, το αιολικό πάρκο θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει περισσότερο από το 30% της ενέργειας που απαιτείται για τις λειτουργίες της Penglai και να επιτύχει δεκάδες χιλιάδες τόνους ετήσιων μειώσεων διοξειδίου του άνθρακα.

Στη μεγαλύτερη περιοχή παραγωγής

Η εταιρεία τώρα κατέχει και εκμεταλλεύεται 980 MW χερσαίας ισχύος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κατά μήκος της ακτής του κόλπου Bohai.
Συμπεριλαμβανομένων άλλων προγραμμάτων για τη μείωση των εκπομπών, η CNOOC Ltd στοχεύει να μειώσει κατά 577.000 τόνους CO2 φέτος.

Ο κόλπος Bohai έχει αναδειχθεί ως προπύργιο στην προσπάθεια της χώρας να αποτρέψει την υπερβολική εξάντληση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Η θαλάσσια περιοχή διαθέτει 4,4 δισεκατομμύρια τόνους (περίπου 32,3 δισεκατομμύρια βαρέλια) πιθανών αποθεμάτων πετρελαίου και 500 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Η CNOOC Ltd εκμεταλλεύεται δεκάδες οικόπεδα στον κόλπο Bohai, με συνολική έκταση 77.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Πέρυσι, η CNOOC Ltd παρήγαγε 233 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου από τη Bohai, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη περιοχή παραγωγής της χώρας, ξεπερνώντας τις επιδόσεις του κορυφαίου χερσαίου γίγαντα κοιτάσματος Daqing.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης