Ενέργεια

Συνομιλίες της HitecVision για την αγορά περιουσιακών στοιχείων της Exxon UK

Συνομιλίες της HitecVision για την αγορά περιουσιακών στοιχείων της Exxon UK
Το υπό συζήτηση χαρτοφυλάκιο παράγει περίπου 35.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως

 

Η εταιρεία HitecVision και η βρετανική μονάδα Neo έχουν ξεκινήσει αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για να αγοράσουν τα ανάντη περιουσιακά στοιχεία της Exxon στην κεντρική και βόρεια Βόρεια Θάλασσα, ανακοίνωσε η Hitec την Πέμπτη 21/1/2021.

Οι προσφορές για τα βρετανικά πεδία πετρελαίου και φυσικού αερίου της ExxonMobil, τα οποία αναμένεται να αποκομίσουν περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια, έπρεπε να υποβληθούν στις 28 Οκτωβρίου, δύο πηγές με γνώση της διαδικασίας δήλωσαν στο Reuters τον περασμένο Σεπτέμβριο.
"Η HitecVision / NEO Energy έχει ξεκινήσει αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την αγορά των ανάντη περιουσιακών στοιχείων της ExxonMobil στην κεντρική και βόρεια Βόρεια Θάλασσα, οι οποίες, εάν είναι επιτυχημένες, αναμένεται να καταλήξουν σε υπογεγραμμένη συμφωνία πώλησης το πρώτο τρίμηνο, με κλείσιμο αργότερα μέσα στο έτος", ανέφερε.
Η HitecVision, μέσω συνεργασίας με την Eni, αγόρασε τα περιουσιακά στοιχεία της Exxon στη Νορβηγική Βόρεια Θάλασσα για 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019.
Οι περισσότερες από τις βρετανικές επιχειρήσεις της Exxon διαχειρίζονται μέσω της Esso Exploration and Production UK, μιας κοινοπραξίας 50-50 με τη Royal Dutch Shell. Το υπό συζήτηση χαρτοφυλάκιο, το οποίο αποκλείει περιουσιακά στοιχεία στη νότια Βόρεια Θάλασσα, παράγει περίπου 35.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί σε μόλις κάτω από 60.000 boe / d έως περίπου το 2023.
Αρχικά, η Exxon ήλπιζε να συγκεντρώσει περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια από την πώληση που είχε προγραμματιστεί για τα τέλη του 2019. Τον Ιούνιο του 2020 οι πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι το χαρτοφυλάκιο ήταν πιθανότερο να κερδίσει 1 έως 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, δεδομένης της αδυναμίας των τιμών του πετρελαίου πέρυσι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης