Ενέργεια

Chevron: Φυσικό αέριο από το οικόπεδο της Αφροδίτης μπορεί να προμηθεύει την Αίγυπτο

Chevron: Φυσικό αέριο από το οικόπεδο της Αφροδίτης  μπορεί να προμηθεύει την Αίγυπτο
Η Chevron υπέβαλε επικαιροποιημένο σχέδιο για την ανάπτυξη του κοιτάσματος φυσικού αερίου Αφροδίτη σύμφωνα με το Offshore
Σχετικά Άρθρα
Η Chevron επικαιροποίησε και υπέβαλε σχέδιο για την ανάπτυξη του κοιτάσματος φυσικού αερίου Αφροδίτη στο υπεράκτιο Τεμάχιο 12 της Κυπριακής  ΑΟΖ, όπως μεταφέρει το Offshore, με πρωταρχικό στόχο του επικαιροποιημένου σχεδίου την μείωση του κόστους ανάπτυξης σε σύγκριση με το ήδη εγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγής, που θα μπορούσε να προωθήσει την έναρξη της παραγωγής.

Σύμφωνα με τον συνεργάτη NewMed Energy, αυτό περιλαμβάνει την κατασκευή ενός υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου και συνδέσεις με υπάρχουσες υπεράκτιες και χερσαίες υποδομές στην Αίγυπτο.

Το πεδίο Αφροδίτης μήκους 129 Bcm βρίσκεται 160 χλμ νότια της Λεμεσού και 30 χλμ βορειοδυτικά του Πεδίου Λεβιάθαν που λειτουργεί από τη Chevron στον ισραηλινό τομέα, όπου το βάθος του νερού είναι 1.700 μέτρα.

Η Noble Energy (που αποκτήθηκε από τη Chevron) ανακάλυψε το πηγάδι A-1 στην Αφροδίτη τον Σεπτέμβριο του 2011 και το πηγάδι A-2, το 2013, επιβεβαίωσε ενδεχόμενα κοιτάσματα 98 Bcm με πιθανούς πόρους 26 Bcm.

Τον Νοέμβριο του 2019, η Κυπριακή Κυβέρνηση χορήγησε στους εταίρους, στους οποίους περιλαμβάνεται η θυγατρική της Shell, BG Cyprus, 25ετή άδεια παραγωγής για το οικόπεδο 12 με δυνατότητα παράτασης της διάρκειας κατά άλλα 10 χρόνια, καθώς και έγκριση σχεδίου για την ανάπτυξη της δεξαμενής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης