Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Προειδοποίηση ΙΕΑ για άνοδο των τιμών πετρελαίου, μετά την ανακοίνωση μείωσης παραγωγής του OPEC+

Προειδοποίηση ΙΕΑ για άνοδο των τιμών πετρελαίου, μετά την ανακοίνωση μείωσης παραγωγής του OPEC+
Παρά την άνοδο στα 78 δολ/ βαρέλι το brent ισορροπεί στα 76,55 δολ
Σχετικά Άρθρα

Οι τιμές του πετρελαίου είναι πολύ πιο πιθανό να αυξηθούν μετά την παράταση του OPEC+ για τις περικοπές μέχρι το 2024 και η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε πρόσθετη μείωση 1 εκατομμυρίου bpd για τον Ιούλιο, δήλωσε ο Fatih Birol, εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA), την Δευτέρα 5/6, όπως μεταφέρει το OilPrice.
Υπήρχαν προσδοκίες ότι θα υπήρχε ανισορροπία στην αγορά πετρελαίου το δεύτερο εξάμηνο του έτους, τώρα το χάσμα προσφοράς-ζήτησης θα επιδεινωθεί, δήλωσε ο Birol, σύμφωνα με το CN Wire.

Την Κυριακή, οι παραγωγοί του OPEC+ αποφάσισαν να διατηρήσουν τις τρέχουσες περικοπές μέχρι το τέλος του 2024, ενώ ο κορυφαίος παραγωγός του ΟΠΕΚ και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αργού πετρελαίου στον κόσμο, η Σαουδική Αραβία, δήλωσε ότι θα μειώσει οικειοθελώς την παραγωγή του κατά 1 εκατομμύριο bpd τον Ιούλιο, σε περίπου 9 εκατομμύρια bpd.
Ο ΔΟΕ έχει προειδοποιήσει φέτος ότι οι περικοπές της προσφοράς κινδυνεύουν να αυξήσουν τις τιμές του πετρελαίου και της ενέργειας σε μια περίοδο αυξημένης αβεβαιότητας.

Μετά τις αιφνιδιαστικές περικοπές του OPEC+ που ανακοινώθηκαν στις αρχές Απριλίου, ο ΔΟΕ δήλωσε στην Έκθεσή του για την αγορά Πετρελαίου για το μήνα ότι «οι αιφνιδιαστικές περικοπές της προσφοράς του OPEC+ που ανακοινώθηκαν στις 2 Απριλίου κινδυνεύουν να επιδεινώσουν το αναμενόμενο έλλειμμα προσφοράς πετρελαίου το 2ο εξάμηνο του 2023 και να ανεβάσουν τις τιμές του πετρελαίου σε μια περίοδο ανόδου της οικονομικής αβεβαιότητας, ακόμη και αν η βιομηχανική δραστηριότητα επιβραδύνεται στις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και η αύξηση της παραγωγής εκτός της συμμαχίας εμφανίζεται ισχυρή».

Τη Δευτέρα 5/6, οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν και οι αναλυτές επανέλαβαν τις εκκλήσεις τους για υψηλότερες τιμές μέχρι το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένων των 100 δολαρίων ανά βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης