AD
Ενέργεια & Αγορές

BP: Προειδοποιεί για απομειώσεις έως $4,5 δισ. το τρίτο τρίμηνο - Προβλέπει σημαντική μείωση του καθαρού χρέους

BP: Προειδοποιεί για απομειώσεις έως $4,5 δισ. το τρίτο τρίμηνο - Προβλέπει σημαντική μείωση του καθαρού χρέους

Η BP αναμένει απομειώσεις έως 4,5 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο, αλλά προβλέπει σημαντική μείωση του καθαρού χρέους της, καθώς οι υψηλότερες τιμές πετρελαίου και τα αυξημένα περιθώρια διύλισης ενισχύουν τα αποτελέσματά της (investing,com)

Η BP ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αναμένει καθαρές απομειώσεις έως και 4,5 δισ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο στις μονάδες φυσικού αερίου και ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα, αν και παράλληλα επισήμανε σημαντική μείωση του καθαρού χρέους της κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Η BP δήλωσε ότι αναμένει απομειώσεις ύψους 3,0 έως 4,5 δισ. δολαρίων, μετά τη φορολογία, για το τρίμηνο έως τις 30 Σεπτεμβρίου, οι οποίες προκύπτουν από μεταβολές στις μονάδες φυσικού αερίου και ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Στην ενημέρωσή της για τις συναλλαγές του τρίτου τριμήνου, η εταιρεία ανέφερε ότι το καθαρό χρέος της στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 13,5 και 14,5 δισ. δολαρίων, σημειώνοντας σημαντική πτώση από τα 22,3 δισ. δολάρια στα τέλη Ιουνίου.

Η μείωση οφείλεται στην εξόφληση υβριδικών τίτλων, στην καταβολή υψηλότερων φόρων εισοδήματος, στην αποδέσμευση κεφαλαίου κίνησης και στις κεφαλαιουχικές δαπάνες κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Ο πετρελαϊκός και ενεργειακός κολοσσός περιόρισε ελαφρώς το εύρος των προβλέψεών του για την αναφερόμενη παραγωγή του τομέα ανάντη δραστηριοτήτων (upstream) το τρίτο τρίμηνο, στα 2.190 έως 2.240 εκατομμύρια βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως (mboe/d), έναντι 2.201 mboe/d το δεύτερο τρίμηνο.

Η BP διατήρησε την ετήσια πρόβλεψη παραγωγής της στα 2.180 έως 2.270 mboe/d.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η μέση τιμή του πετρελαίου Brent που εξασφάλισε το τρίτο τρίμηνο ανήλθε σε 96,99 δολάρια ανά βαρέλι, έναντι 103,85 δολαρίων ανά βαρέλι το δεύτερο τρίμηνο.

Η BP κατέγραψε υψηλότερα περιθώρια διύλισης που εξασφάλισε το τρίτο τρίμηνο, τα οποία κυμάνθηκαν μεταξύ 1,9 και 2,1 δισ. δολαρίων, καθώς και όγκο διύλισης μεταξύ 1.375 και 1.405 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως.

Η εταιρεία θα δημοσιεύσει τα πλήρη οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου στις 30 Οκτωβρίου. Η BP ανέφερε ότι το αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων εμπορίας και διαπραγμάτευσης φυσικού αερίου αναμένεται να είναι «σημαντικά υψηλότερο» το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το δεύτερο.

Η BP έχει επωφεληθεί φέτος από τη σημαντική αύξηση των τιμών του πετρελαίου και των περιθωρίων διύλισης, καθώς ο πόλεμος ΗΠΑ–Ιράν περιόρισε τις προμήθειες και έπληξε επίσης τις εγκαταστάσεις διύλισης στη Μέση Ανατολή.

Η έλλειψη δυναμικότητας διύλισης επιδεινώθηκε περαιτέρω από τις ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικές εγκαταστάσεις τους τελευταίους μήνες - μια τάση που αναμένεται να ωφελήσει την BP και τις ανταγωνίστριές της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης