Η Prodea θα ανακαινίσει ιστορικά κέντρα διασκέδασης

Η Prodea θα ανακαινίσει ιστορικά κέντρα διασκέδασης

Η μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα στρέφεται στις τουριστικές αναπτύξεις

Να ενισχύσει το αποτύπωμά της στα τουριστικά ακίνητα επιδιώκει η Prodea Investments, έχοντας ένα χαρτοφυλάκιο ακίνητης περιουσίας συνολικής αξίας 3,1 δισ. ευρώ.


Στα σχέδια της κορυφαίας εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, συμπεριλαμβάνονται πασίγνωστα, αλλά ανενεργά (πια) νυχτερινά κέντρα (μπουζουκτσίδικα, πίστες) τα οποία σκοπεύει να αξιοποιήσει.

Στόχος είναι μέσω νέων εξαγορών και περεταίρω ανάπτυξης των υφιστάμενων τουριστικών ακινήτων να αυξήσει το μερίδιο, που ανέρχεται σε 20% μετά την απόκτηση επιπλέον 55% της Mediterranean Hospitality Venture (MHV) έναντι 254 εκατ. Ευρώ στις αρχές του έτους.

Πέραν της θέσης που ενίσχυσε στην Κύπρο έχοντας ανεβάσει πλέον το ποσοστό της στο 80% της MHV που ελέγχει το Nicosia Landmark και το Parklane στη Λεμεσό, η AEEAΠ προχωρά στην ανακαίνιση και επέκταση του πεντάστερου ξενοδοχείου που απέκτησε στη Μήλο, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025. Ανακαινίζει επίσης και το πεντάστερο ξενοδοχείο που απέκτησε στην Κορτίνα της Ιταλίας, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2026, ενόψει και των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Σε φάση απεμπλοκής εισέρχεται και η επένδυση της εταιρείας στο Porto Paros, καθώς φέρεται να έχει εξασφαλίσει νομή και κατοχή του ακινήτου, παρά το ότι παραμένει η δικαστική προσφυγή εκ μέρους ενός εκ των παλαιών ιδιοκτητών, αλλά και ενεργή διαπραγμάτευση των δύο πλευρών. Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω project αφορά σε επένδυση πέριξ των 100 εκατ. ευρώ. Η αξία του ξενοδοχειακού κλάδου της Prodea Investments φτάνει στα 660 εκατ. Ευρώ.

 

Συνεχίζονται οι επενδύσεις σε γραφεία και logistics

Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίζει τον σχεδιασμό της στους τομείς των γραφείων και των logistics.

Σε φάση μελετών βρίσκεται το νέο γραφειακό συγκρότημα που σκοπεύει να δημιουργήσει στο Μαρούσι, επί της λεωφόρου Κηφισίας, στο «Δαχτυλίδι», αξιοποιώντας τόσο το οικόπεδο που ήδη κατείχε της στη Λεωφ. Κηφισίας 77 όσο και το όμορο που απέκτησε στα τέλη του 2023, όπου στεγαζόταν το λούνα παρκ Αηδονάκια. Η κατασκευή του νέου γραφειακού συγκροτήματος, περί τα 19 χιλ. τ.μ., εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει σε περίπου 1,5 χρόνο.

Στον τομέα των αποθηκών πρόσφατα η Prodea ολοκλήρωσε την απόκτηση οικοπέδων στον Ασπρόπυργο, Αττικής.

Τα εν λόγω οικόπεδα αφορούν την περαιτέρω επέκταση της όμορης έκτασης η οποία έχει ήδη αποκτηθεί από την θυγατρική της Θριασεύς με σκοπό την ανέγερση σύγχρονου logistic center δομημένης επιφάνειας 100 χιλ. τ.μ.

Επιπλέον, ολοκληρώνει την εξαγορά ενός ακόμη οικοπέδου στον Ασπρόπυργο, προκειμένου να δημιουργήσει νέο μεγάλο κέντρο logistics.

 

Οι ανακαινίσεις του «Διογένη» και του «Αθηνών Αρένα»

Όσον αφορά στις πρόσφατες προσθήκες ακινήτων και ειδικότερα του εμπορικού κέντρου (Agora Sygrou) επί της Λ. Συγγρού, όπου στεγάζεται, μεταξύ άλλων, το κέντρο διασκέδασης «Διογένης» αλλά και του «Αθηνών Αρένα», ο όμιλος της Prodea σκοπεύει να προχωρήσει σε μερική ανακαίνιση του πρώτου, ώστε να αξιοποιήσει χώρους γραφείων, ενώ τα retail καταστήματα είναι ήδη μισθωμένα (στεγάζεται εκεί κατάστημα της αλυσίδας Κωτσόβολος).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης