Εξοικονομώ

Στο ΤΕΕ το έργο για την αναθεώρηση του πλαισίου ενεργειακής απόδοσης κτιρίων

Στο ΤΕΕ το έργο για την αναθεώρηση του πλαισίου ενεργειακής απόδοσης κτιρίων
Η αναθεώρηση του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ) αποτελεί προαπαιτούμενο για να τρέξουν σχετικά επιδοτούμενα προγράμματα όπως το νέο “Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον”.
Στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) ανατίθεται το έργο εκπόνησης των απαιτούμενων ενεργειών για την αναθεώρηση του υφιστάμενου πλαισίου σχετικά με την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού ΠΕΝ, Γ. Σταθάκη.
Σημειώνεται ότι η αναθεώρηση του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ) αποτελεί προαπαιτούμενο για να τρέξουν σχετικά επιδοτούμενα προγράμματα όπως το νέο “Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον”.
Ειδικότερα, το έργο που θα εκπονήσει ο ανάδοχος αφορά σε δύο φάσεις και περιλαμβάνει:
-Την υλοποίηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών που αφορούν στην επικαιροποίηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, ώστε να ενσωματωθούν τα αποτελέσματα των υπολογισμών των βέλτιστων από πλευράς κόστους επιπέδων των ελάχιστων απαιτήσεων ενεργειακής απόδοσης για νέα και υφιστάμενα κτίρια και δομικά στοιχεία, καθώς επίσης και οι παράμετροι της 1ης έκδοσης της έκθεσης για τα κτίρια με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της Οδηγίας 2010/31/ΕΕ. Ενδεικτικά προβλέπονται -εκπόνηση πίνακα με τιμές μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας, προτάσεις αναθεώρησης του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης και της συναφούς νομοθεσίας, αναθεώρηση των τεχνικών οδηγιών, έκδοση τεχνικής οδηγίας βιοκλιματικού σχεδιασμού, για ενσωμάτωση των αρχών του στον ΚΕΝΑΚ, προτάσεις αναθεώρησης του λογισμικού ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ, σύνταξη κατευθυντήριων οδηγιών για τον έλεγχο της ριζικής ανακαίνισης, της οικονομικής, τεχνικής και λειτουργικής εφικτότητας, την εκπόνηση ενεργειακών επιθεωρήσεων ιδίως συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμούς κτλ.
-Την υποστήριξη της Διεύθυνσης Ενεργειακών Πολιτικών και Ενεργειακής Αποδοτικότητας της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατά την παρακολούθηση της εφαρμογής του έργου.
Η διάρκεια του έργου θα είναι 12 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σχετικής σύμβασης, ενώ η αμοιβή του ΤΕΕ ανέρχεται συνολικά σε 142.600 ευρώ (με ΦΠΑ), η οποία θα βαρύνει τις πιστώσεις της οριζόντιας πράξης με τίτλο “υποστήριξη λειτουργίας της επιτελικής δομής ΕΣΠΑ του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας”, που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020”.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης