Ευρώπη

Goldman Sachs: Ιταλικές εκλογές και Brexit σε πρώτο πλάνο

tags :
Goldman Sachs: Ιταλικές εκλογές και Brexit σε πρώτο πλάνο
Διατήρηση του status quo με τη Βρετανία προβλέπει η Goldman Sachs για το επόμενο χρονικό διάστημα
Τις ιταλικές εκλογές με φόντο το Brexit θέτει στο μικροσκόπιό της η Goldman Sachs σε report με ημερομηνία 13/9
Η επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι ένα «καλό» αποτέλεσμα των εκλογών για την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να αποδειχθεί επικίνδυνο για τη Ρώμη  ενώ για το brexit εκτιμά ότι θα υπάρξει μια μεταβατική συμφωνία η οποία θα διατηρήσει για κάποιο διάστημα το status quo.
Μια τριετή μεταβατική περίοδο κατά την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο δέχεται τη δικαιοδοσία των ευρωπαϊκών δικαστηρίων, την ελεύθερη κυκλοφορία της εργασίας της ΕΕ καθώς και την ανάγκη να συνεισφέρει συνεχώς στον προϋπολογισμό της ΕΕ εκτιμά η Goldman Sachs  ότι θα επιτευχθεί για την συμφωνία του Brexit.
Για τις ιταλικές εκλογές η επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι ένα πιθανό καλοπροαίρετο αποτέλεσμα για τις Βρυξέλλες, θα είναι πιο επικίνδυνο για τη Ρώμη.
Η Ιταλία θα διεξαγάγει γενικές εκλογές πριν από το Μάιο του 2018, το αργότερο.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της επενδυτικής τράπεζα  από το αποτέλεσμα των εκλογών θα προκύψει ένα κατακερματισμένο Κοινοβούλιο που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη διακυβέρνηση της χώρας.
Σύμφωνα με τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις, μόνο ένας πολύ ευρύς συνασπισμός στο κεντροαριστερό Partito Democratico, το κεντρώο Forza Italia και τα ελάσσονα κόμματα, Alternativa Popolare και Movimento Democratico e Progressista, θα μπορούσε να δημιουργήσει αξιόπιστα μια κυβέρνηση.
Για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα θεσμικά της όργανα, ο συνασπισμός αυτός δεν θα αποτελούσε απειλή, τουλάχιστον υπό την έννοια της αμφισβήτησης της ιταλικής ένταξης στην ΕΕ ή της συμμετοχής στο ευρώ.
Ωστόσο, ο έντονος κατακερματισμός του θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο στο σχεδιασμό και / ή στην εφαρμογή της απαιτούμενης εκτεταμένης ατζέντας διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την Ιταλία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης