Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Αισιόδοξος ότι θα λήξει η απεργία της ΠΝΟ δηλώνει ο υπουργός Ναυτιλίας

Αισιόδοξος ότι θα λήξει η απεργία της ΠΝΟ δηλώνει ο υπουργός Ναυτιλίας
Μετά τη συνάντηση με την εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ «έχω την έντονη αίσθηση αισιοδοξίας ότι θα λήξει η απεργία», εκτίμησε ο κ. Κουρουμπλής.
Καμία διαφοροποίηση και αύξηση στη φορολογία των ναυτικών είναι η βούληση της κυβέρνησης και του υπουργείου και η ΠΝΟ γνωρίζει, ότι είναι ειλικρινής η προσπάθεια που καταβάλλεται, είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο».
Μετά τη συνάντηση με την εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ «έχω την έντονη αίσθηση αισιοδοξίας ότι θα λήξει η απεργία», εκτίμησε ο κ. Κουρουμπλής.
Σημειώνεται ότι 13 συνδικαλιστικά σωματεία της ΠΝΟ πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας, όπου αντιπροσωπεία των εργαζομένων είχε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας.
Το Σάββατο προηγήθηκε νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, όπου αποφασίστηκε νέα 48ωρη πανελλαδική απεργίας από τις 6 το πρωί της Κυριακής έως στις 6 το πρωί της Τρίτης.
Σχολιάζοντας τα όσα κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες για απαιτήσεις νέων επιβαρύνσεων στους ναυτικούς από τους θεσμούς, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανέφερε, ότι οι ναυτικοί έχουν ειδικό καθεστώς φορολογίας, που μέχρι το 2005-’06 προέβλεπε επιβάρυνση 1% για τα κατώτερα πληρώματα και 3% για τις ανώτερες βαθμίδες και τους αξιωματικούς του εμπορικού ναυτικού.
«Μέσα σε λίγα χρόνια και ειδικά από το 2010 και μετά, έφτασε το 10% και 15% αντίστοιχα», όπως υπογράμμισε, καθώς οι θεσμοί αναζητούν χρήματα και πόρους και όπως είπε, δεν τους απασχολούν οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.
«Η κυβέρνηση δεν δέχθηκε καμίας μορφής εξομοίωση, όπως ζητείτο, η συζήτηση περιοριζόταν σε πολύ μικρό ποσοστό και η διαπραγμάτευση εξακολουθεί, η βούληση μας είναι να μην υπάρξει καμία διαφοροποίηση και αύξηση», ξεκαθάρισε ο κ. Κουρουμπλής.
«Αυτό το γνωρίζει η ΠΝΟ, ότι είναι ειλικρινής η προσπάθεια το κ. Τσακαλώτου, του κ. Χουλιαράκη και του υπουργείου» είπε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης