Διεθνή

Η βοήθεια της Κίνας στην Κούβα για την κατασκευή του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου

Η βοήθεια της Κίνας στην Κούβα για την κατασκευή του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου
Είναι ένας φιλόδοξος στόχος δεδομένου ότι από το 2006, το νησιωτικό έθνος παράγει μόνο το 4,3% της ενέργειας του από ανανεώσιμες πηγές
Σημαντική βοήθεια προσφέρουν οι τεχνολογίες της Κίνας στην Κούβα, καθώς η τελευταία προσπαθεί να καταστεί μια ακόμη χώρα που θα μπορέσει να καλύψει την ενεργειακή ζήτηση με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως ο αέρας, το νερό ή το ηλιακό φως μέχρι το 2050.
Για να επιτύχει αυτόν τον στόχο, η Κούβα σχεδιάζει να παράγει περίπου το 24% των συνολικών της ενεργειακών αναγκών από διαφορετικές ανανεώσιμες πηγές έως το 2030.
Είναι ένας φιλόδοξος στόχος δεδομένου ότι από το 2006, το νησιωτικό έθνος παράγει μόνο το 4,3% της ενέργειας του από ανανεώσιμες πηγές.
Κλειδί στην όλη υπόθεση είναι το υπό κατασκευή τεράστιο συγκρότημα αποτελούμενο από δύο αιολικά πάρκα, La Herradura 1 και La Herradura 2, στην επαρχία Las Tunas, περίπου 600 χιλιόμετρα ανατολικά της Αβάνας.


Θα παράγουν περίπου 101 megawatts (MW) ενέργειας που θα τροφοδοτηθεί στο εθνικό ηλεκτρικό σύστημα.
Ο Miguel Casi, αξιωματούχος της Ένωσης Ηλεκτρικής Ενέργειας της Κούβας, δήλωσε ότι το πρώτο αιολικό πάρκο θα αποθηκεύσει στην Κούβα σχεδόν 40.000 τόνους καυσίμων ετησίως και θα σταματήσουν να απελευθερώνονται σχεδόν 130.000 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα.
"Εκτιμούμε ότι το δεύτερο αιολικό πάρκο θα μπορούσε να εξοικονομήσει 39.000 τόνους καυσίμων ετησίως, καθώς και 127.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα", δήλωσε ο Casi.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης