Τελευταία Νέα
Commodities

ΟΠΕΚ: Προτεραιότητά μας η επιστροφή των επενδύσεων στον πετρελαϊκό κλάδο

ΟΠΕΚ: Προτεραιότητά μας η επιστροφή των επενδύσεων στον πετρελαϊκό κλάδο

Ο Οργανισμός εκτιμά ότι η κατανάλωση πετρελαίου κατά το τρέχον έτος θα είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις

Τη θέση ότι η σταθερότητα και η αισιοδοξία αρχίζουν σταδιακά να επιστρέφουν στον πετρελαϊκό κλάδο κατά το τρέχον έτος, εξέφρασε σήμερα (5/9) ο ΟΠΕΚ, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Mohammad Barkindo.
Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, ο οποίος παρευρέθηκε σε ενεργειακό συνέδριο στη Νότια Αφρική, τόνισε ότι η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου θα αγγίξει τα 100 εκατ. βαρέλια ημερησίως εντός του τρέχοντος έτους, σε μία χρονική περίοδο η οποία έρχεται «πολύ νωρίτερα» σε σχέση με τις εκτιμήσεις του Οργανισμού.
Παράλληλα, ο ίδιος χαρακτήρισε ως «απαραίτητη» την ύπαρξη σταθεροποιητικών δυνάμεων, οι οποίες θα ευνοήσουν την προσέλκυση επενδυτών στον πετρελαϊκό κλάδο.
«Η εμπιστοσύνη αρχίζει να επιστρέφει στη βιομηχανία πετρελαίου και ο ΟΠΕΚ εξετάζει τρόπους περαιτέρω θεσμοποίησης της συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού και τον υπόλοιπων πετρελαιοπαραγωγών χωρών», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο Mohammad Barkindo.
Σε ότι αφορά το ερχόμενο διάστημα, ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ τόνισε ότι προτεραιότητα του Οργανισμού «είναι να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της σταθερότητας, να εξαπλωθεί η εμπιστοσύνη στον κλάδο και να ενθαρρυνθεί ένα περιβάλλον που να ευνοεί την επιστροφή των επενδύσεων».
Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιούνιο, τόσο οι χώρες του ΟΠΕΚ, όσο και ορισμένες πετρελαιοπαραγωγές χώρες εκτός Οργανισμού, με επικεφαλής τη Ρωσία, ολοκλήρωσαν τη συμφωνία για τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου, η οποία είχε ως στόχο την εξάλειψη των υπέρογκων αποθεμάτων και την ανάκαμψη των τιμών.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης