Commodities

Moody’s: Οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου θα παραμείνουν ευμετάβλητες και το 2017

Moody’s: Οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου θα παραμείνουν ευμετάβλητες και το 2017
Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης εκτιμά ότι οι τιμές θα κυμανθούν σε ένα εύρος μεταξύ 40 και 60 δολαρίων και θα είναι ευμετάβλητες καθ’ όλη τη διάρκεια του 2017.
Οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου αναμένεται να παραμείνουν ευμετάβλητες και το 2017 και να κυμανθούν σε ένα εύρος μεταξύ 40 και 60 δολαρίων το βαρέλι, σύμφωνα με τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «η υπηρεσία αξιολόγησης της τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου εκτιμά, ότι μεσοπρόθεσμα η τιμή τόσο του Brent, όσο και του West Texas Intermediate (WTI) θα κυμανθεί σε ένα εύρος μεταξύ των 40 και των 60 δολαρίων το βαρέλι».
Προσθέτει δε, ότι ο οίκος αναμένει «οι τιμές να παραμείνουν ευμετάβλητες εντός αυτού του φάσματος».
Ακόμη αναφέρει, ότι στην Αμερική η νέα κυβέρνηση του Donald Trump αναμένεται να δώσει προτεραιότητα στην εγχώρια παραγωγή πετρελαίου και άνθρακα, επωφελώντας έργα ενεργειακής υποδομής σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.
Όσον αφορά στις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες, εκτιμά ότι η συμφωνία της Μόσχας να συμμετάσχει η Ρωσία στη μείωση της παραγωγής, είναι απίθανο να τις βλάψει.
Για τις πετρελαϊκές εταιρείες της Λατινικής Αμερικής εκτιμά, ότι θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της χρηματοδότησης για αρκετά χρόνια, εξαιτίας των αυστηρών συνθηκών της αγοράς.
Επιπλέον, εκτιμά ότι οι υπηρεσίες κοιτασμάτων πετρελαίου και του τομέα των γεωτρήσεων κατά πάσα πιθανότητα θα περιοριστούν σε παγκόσμιο επίπεδο εξαιτίας της υποτονικής ζήτησης, της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας και των υψηλών επιπέδων χρέους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης