Τελευταία Νέα
Τα Νέα του TAP

Η κοινοπραξία του TAP χρηματοδότησε και παρέδωσε νέες Διαχειριστικές Μελέτες για τα δάση του Νεστορίου στη Δ. Μακεδονία

Η κοινοπραξία του TAP χρηματοδότησε και παρέδωσε νέες Διαχειριστικές Μελέτες για τα δάση του Νεστορίου στη Δ. Μακεδονία

Οι μελέτες επιτρέπουν στους περίπου 20 τοπικούς δασικούς συνεταιρισμούς να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους για τα επόμενα 10 χρόνια τουλάχιστον

Ένα ακόμη βήμα πραγματοποίησε ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP) για την προώθηση της περιφερειακής ανάπτυξης και της βιώσιμης περιβαλλοντικής διαχείρισης, με τη χρηματοδότηση πέντε νέων Διαχειριστικών Μελετών Δασών και παράδοσή τους στο Δήμο Νεστορίου.

Πρόκειται για ορεινή περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, όπου η υλοτομία και άλλες δασικές πρακτικές αποτελούν βασικό κλάδο απασχόλησης, τον οποίο οι μελέτες αυτές στηρίζουν έμπρακτα.

Πιο συγκεκριμένα, οι νέες Διαχειριστικές Μελέτες Δασών επιτρέπουν στους περίπου 20 τοπικούς δασικούς συνεταιρισμούς να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους κατά τρόπο περιβαλλοντικά βιώσιμο για τα επόμενα 10 χρόνια τουλάχιστον, ενώ εξασφαλίζουν παράλληλα απασχόληση και σε συναφή επαγγέλματα, όπως των μετατοπιστών και οδηγών φορτηγών.

Οι μελέτες παραδόθηκαν επίσημα στην τοπική κοινότητα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018, στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Άννα Σταμπουλτζή -Παπαρίζου». 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι επικεφαλής των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, κκ. Γκέτσιος, Μιχελάκης και Καρυπίδης, καθώς και η βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, οι οποίοι στο χαιρετισμό τους ευχαρίστησαν τον αγωγό ΤΑΡ για τη σημαντική δωρεά και εξήραν τη συμβολή του στην υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών.

 

Προστιθέμενη αξία

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Νεστορίου, Πασχάλης Γκέτσιος, αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της δωρεάς που εξοικονόμησε χρήματα στο Δήμο και εξασφάλισε απασχόληση στους δασικούς συνεταιρισμούς της περιοχής.

Η βουλευτής Καστοριάς κα Αντωνίου, από την πλευρά της, στάθηκε στην προστιθέμενη αξία που φέρνουν τα προγράμματα τα οποία υλοποιεί ο ΤΑΡ στη Δυτική Μακεδονία, και ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Βασίλειος Μιχελάκης, τόνισε ότι ο ΤΑΡ είναι συνώνυμο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, χαρακτήρισε τον ΤΑΡ αγωγό «φιλίας, συνεργασίας και ευθύνης», ενώ τις ευχαριστίες του εξέφρασε και εκπρόσωπος των δασικών συνεταιρισμών, των οποίων τα 300 συνολικά μέλη θα συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στο Νεστόριο χάρη στις ενημερωμένες Διαχειριστικές Μελέτες.

 

 

Τον ΤΑΡ εκπροσώπησαν η Διευθύντρια Επικοινωνίας για την Ελλάδα, Κατερίνα Μουζουράκη, και ο υπεύθυνος τοπικών κοινωνιών για τη Δυτική Μακεδονία, Μιχάλης Γκοσλιόπουλος, οι οποίοι ενέταξαν την πρωτοβουλία στο πλαίσιο των εκτεταμένων κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων που υλοποιούνται στις κοινότητες της Βόρειας Ελλάδας από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης