Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Τσίπρας: Είμαστε τρεις χώρες που μοιραζόμαστε τα ίδια νερά της Μεσογείου

Τσίπρας: Είμαστε τρεις χώρες που μοιραζόμαστε τα ίδια νερά της Μεσογείου
Μήνυμα του πρωθυπουργού ενόψει της Τριμερούς Συνάντησης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ
«Είμαστε τρεις χώρες που μοιράζονται τα ίδια νερά της Μεσογείου.
Θέλουμε να εξασφαλίσουμε την ειρήνη, την ευημερία και τη συνεργασία» έγραψε στο twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στέλνοντας μήνυμα για τις προθέσεις και τις επιδιώξεις του ενόψει της σημερινής Τριμερούς Συνάντησης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ που γίνεται στην πόλη Μπεερ Σέβα στο Ισραήλ.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδη και με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin στο πλαίσιο της 5η Συνόδου Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.
Συγκεκριμένα, στις 9:30 ο κ.Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu ενώ στις 10:00 θα γίνει η τριμερής συνάντηση των ηγετών.
Στις 12:00 θα ακολουθήσει η υπογραφή συμφωνιών και Κοινής Διακήρυξης, ενώ στις 12:15 οι τρεις ηγέτες θα προχωρήσουν σε κοινές δηλώσεις.
Στις 12:45 θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.
Στο επίκεντρο της συνάντησης που γίνεται στην πόλη Μπεερ Σέβα στο Ισραήλ  θα βρεθούν ο διάλογος για περιφερειακά ζητήματα και η συνεργασία των τριών χωρών στους τομείς της ενέργειας, της έρευνας και καινοτομίας, της κυβερνο-ασφάλειας, της γεωργίας και του τουρισμού, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με έμφαση στο Κυπριακό, το Μεσανατολικό, τον ευρύτερο ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή, και τις εξελίξεις στη Συρία και τον Λίβανο, θέματα καινοτομίας και έρευνας και μεταφοράς τεχνογνωσίας από το Ισραήλ καθώς και η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας.
Στη σύνοδο θα συμμετάσχει, για πρώτη φορά, ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Ισραήλ κ. Friedman.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης