Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Δάσος 5 φορές μεγαλύτερο από το Central Park της Νέας Υόρκης θέλει να δημιουργήσει το Παρίσι

Δάσος 5 φορές μεγαλύτερο από το Central Park της Νέας Υόρκης θέλει να δημιουργήσει το Παρίσι

Η ιδέα για τη ριζική αλλαγή της περιοχής δεν είναι καινούργια, αν αναλογιστεί κανείς ότι συζητιέται τα τελευταία 15 χρόνια

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο σκέφτεται το Παρίσι να καταπολεμήσει την ατμοσφαιρική ρύπανση μέσω της δημιουργίας ενός δάσους συνολικής έκτασης 13.500 στρεμμάτων.
Η εταιρία που έχει αναλάβει το έργο ευελπιστεί να δημιουργήσει ένα δάσος πέντε φορές μεγαλύτερο από το περίφημο Central Park της Νέας Υόρκης, βορειοδυτικά του κέντρου του Παρισιού.
Η τοποθεσία βρίσκεται σε ένα έρημο σημείο, όπου σήμερα λειτουργεί ανεπίσημα ως χωματερή. Το σχέδιο προβλέπει η περιοχή να μετατραπεί σε μια καταπράσινη έκταση με μονοπάτια πεζοπορίας, ιππικό όμιλο, σημεία συνάντησης και σχεδόν ένα εκατομμύριο δέντρα.

7677

Η ιδέα για τη ριζική αλλαγή της περιοχής δεν είναι καινούργια, αν αναλογιστεί κανείς ότι συζητιέται τα τελευταία 15 χρόνια.
Το έργο εξακολουθεί να αντιμετωπίζει εμπόδια και σήμερα. Στην έκταση που σχεδιάζεται να φυτευτούν τα δέντρα υπάρχουν περίπου 1.500 καταπακτές καθώς και πολλά στρέμματα γης τα οποία ανήκουν σε ιδιώτες.

00

Ωστόσο, η προοπτική που γεννάται, αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως σημαντική καθώς η δημιουργία δάσους θα αποτελέσει τον «πνεύμονα» για τη Γαλλία και την Ευρώπη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης