Ενέργεια

Η ολλανδική κυβέρνηση προτείνει ελάχιστη τιμή εκπομπών CO2 από το 2020

Η ολλανδική κυβέρνηση προτείνει ελάχιστη τιμή εκπομπών CO2 από το 2020

Η ελάχιστη τιμή θα τεθεί σε ισχύ όταν οι τιμές στην spot αγορά υποχωρήσουν κάτω από την ελάχιστη τιμή εκπομπής ενός τόνου διοξειδίου του άνθρακα, η οποία θα καθοριστεί σε 12,30 ευρώ το 2020 και θα αυξηθεί σε 31,90 ευρώ το 2030

 Η ολλανδική κυβέρνηση πρότεινε έναν νόμο που θα ορίζει μια ελάχιστη τιμή για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από τον Ιανουάριο του 2020.
Ο νόμος, ο οποίος πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο, θα συμπληρώσει το Σύστημα Εμπορίας Εκπομπών (ETS) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε σχετική ανακοίνωση.
Η ελάχιστη τιμή θα τεθεί σε ισχύ όταν οι τιμές στην spot αγορά υποχωρήσουν κάτω από την ελάχιστη τιμή εκπομπής ενός τόνου διοξειδίου του άνθρακα, η οποία θα καθοριστεί σε 12,30 ευρώ το 2020 και θα αυξηθεί σε 31,90 ευρώ το 2030.
"Η προσδοκία είναι ότι η τιμή του ETS της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα υποχωρήσει κάτω από την ελάχιστη τιμή τα επόμενα χρόνια", ανέφερε το υπουργείο.
"Με την εισαγωγή της ελάχιστης τιμής CO2, οι Κάτω Χώρες ελπίζουν να παροτρύνουν τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ να υιοθετήσουν ένα εθνικό καθεστώς τιμών".
Την Τρίτη, τα ευρωπαϊκά δικαιώματα εκπομπών διαπραγματεύονταν στα 23,96 ευρώ.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης