Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Reuters:Εnergean και Cain Energy οι επικρατέστεροι για την εξαγορά του βραχίονα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Edison

tags :
Reuters:Εnergean και Cain Energy οι επικρατέστεροι για την εξαγορά του βραχίονα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Edison
Τις επόμενες ημέρες η τελική απόφαση
Η Energean βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του βραχίονα πετρελαίου και φυσικού αερίου της ιταλικής Edison, σύμφωνα με δύο πηγές που εμπλέκονται άμεσα στη συμφωνία και μίλησαν στο Reuters.
Σύμφωνα με κλαδικές και τραπεζικές πηγές που επικαλείται το Reuters, η ελληνική Energean πέρασε στον τελευταίο γύρο προσφορών για το χαρτοφυλάκιο της Edison μαζί με την Cairn Energy, και τώρα φαίνεται πως είναι το φαβορί.
Τόσο η Edison όσο και οι Energean, EDF και Cairn αρνήθηκαν να σχολιάσουν.
Σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο, η αξία των προφορών για το χαρτοφυλάκιο της Edison δεν αποσαφηνίζεται, ενώ η EDF και η Edison αναμένεται να λάβουν την τελική απόφαση τις επόμενες ημέρες, ανέφερε η μία πηγή.
Όπως σημειώνει το Reuters, η απόκτηση του χαρτοφυλακίου της Edison θα αύξανε σημαντικά τη χρηματιστηριακή αξία της Energean, που σήμερα ανέρχεται σε 1,6 δισ. δολάρια, 15 μήνες μετά την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και την δευτερογενή εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης