Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Ιρανικά ΜΜΕ: Το δεξαμενόπλοιο Adrian Darya έχει μισθωθεί από ιρανική εταιρεία και όχι από τους Φρουρούς της Επανάστασης

Ιρανικά ΜΜΕ: Το δεξαμενόπλοιο Adrian Darya έχει μισθωθεί από ιρανική εταιρεία και όχι από τους Φρουρούς της Επανάστασης
Το τάνκερ  Grace 1 μετονομάστηκε σε Adrian Darya 1 μετά τη σύλληψή του στο Γιβλατάρ
Τα περί μίσθωσης του τάνκερ από τους Φρουρούς της Επανάστασης «μαζεύει» το ιρανικό ημικρατικό πρακτορείο ειδήσεων ILNA.
Ειδικότερα, το Reuters είχε μεταφέρει τηλεγράφημα του ILNA,το οποίο σύμφωνα με την αρχική απόδοση ανέφερε πως το κορεατικής κατασκευής τάνκερ έχει μισθωθεί από τους Φρουρούς της Επανάστασης- οργάνωση που οι ΗΠΑ θεωρούν τρομοκρατική.
Σύμφωνα με την διόρθωση το ILNA μεταδίδει: «Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο Grace 1, που μετονομάστηκε σε Adrian Darya 1 μετά τη σύλληψή του, είναι ένα κορεατικής κατασκευής δεξαμενόπλοιο το οποίο ανήκει στη Ρωσία και αυτή την περίοδο έχει μισθωθεί από ιρανική ναυτιλιακή εταιρεία».
Νωρίτερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ILNA είχε μεταδώσει ότι το δεξαμενόπλοιο Adrian Darya, το οποίο αφέθηκε ελεύθερο από τις αρχές του Γιβραλτάρ μετά τη σύλληψή του στις 4 Ιουλίου, έχει μισθωθεί από τους Φρουρούς της Επανάστασης .
"Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο Grace 1, που μετονομάστηκε σε Adrian Darya 1 μετά τη σύλληψή του, είναι ένα κορεατικής κατασκευής δεξαμενόπλοιο το οποίο ανήκει στη Ρωσία και αυτή την περίοδο έχει μισθωθεί από τους Φρουρούς της Επανάστασης", μετέδωσε το ILNA χωρίς να επικαλείται την πηγή του.
Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει την εκ νέου σύλληψη του τάνκερ με την αιτιολογία ότι συνδέεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης, τους οποίους έχουν χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης