Ναυτιλία

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το 9ο συνέδριο για τη ναυτιλία της «Capital»

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το 9ο συνέδριο για τη ναυτιλία της «Capital»
Το “2019 Capital Link Maritime CSR Leadership Award” απονεμήθηκε στον κ. Αναστάσιο Παπαγιαννόπουλο, CEO – Common Progress Co; Former President – BIMCO, σε αναγνώριση της προσφοράς του στη ναυτιλία και της αφοσίωσής του στην εφαρμογή και προώθηση των Βέλτιστων Πρακτικών
 Το “9th Annual Capital Link Operational Excellence in Shipping Forum”, Best Industry Practices – A Competitive Advantag, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2019 στο Divani Caravel Hotel, Αθήνα με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή που ξεπέρασε τα 550 άτομα. Το Συνέδριο έκλεισε τις εργασίες του με την απονομή του “2019 Capital Link Maritime CSR Leadership Award”.
Η απονομή του Βραβείου “Capital Link Maritime CSR Leadership Award” ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια με στόχο την αναγνώριση ενός ατόμου ή ενός οργανισμού για την επίδειξη του υψηλότερου επιπέδου αφοσίωσης στην Επιχειρηματική Δεοντολογία και τις Βέλτιστες Πρακτικές στον Κλάδο. Τιμώμενα πρόσωπα προηγούμενων ετών ήταν οι κκ. Jeremy Penn, Nikos Tsakos, Efthimios Mitropoulos, Clay Maitland, John Platsidakis, και Philippe Louis-Dreyfus.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ

Το “2019 Capital Link Maritime CSR Leadership Award” απονεμήθηκε στον κ. Αναστάσιο Παπαγιαννόπουλο, CEO – Common Progress Co; Former President – BIMCO, σε αναγνώριση της προσφοράς του στη ναυτιλία και της αφοσίωσής του στην εφαρμογή και προώθηση των Βέλτιστων Πρακτικών.
Τον κ. Αναστάσιο Παπαγιαννόπουλο προλόγισε ο κ. Νίκος Τσάκος, President & CEO – Tsakos Energy Navigation, Chairman – INTERTANKO 2014-2018.
O κ. Νίκος Τσάκος, τόνισε πόσο μεγάλη είναι η χαρά του να προλογίσει τον   κ. Τάσο Παπαγιαννόπουλο καθώς έχουν συνυπάρξει πολλάκις σε κοινές προσπάθειες σε φορείς και οργανισμούς ανά τα χρόνια, πάντοτε με γνώμονα το κοινό καλό. Ο κ. Τσάκος αναφέρθηκε στη πολυμάθεια του κ. Τάσου Παπαγιαννόπουλου που συνδυάζει το πάθος του για τη ναυτιλία με εκτενείς γνώσεις σε πολλά και διαφορετικά πεδία.
O κ. Αναστάσιος Παπαγιαννόπουλος ευχαρίστησε τους οργανωτές, τον κ. Νίκο Μπορνόζη και την κα. Όλγα Μπορνόζη, “για το υπέροχο αυτό βραβείο”, όπως είπε, και ανέφερε επίσης ότι είναι χαρά του που τον προλογίζει ο φίλος του, Νίκος Τσάκος.
Ο κ. Παπαγιαννόπουλος σχολίασε ότι οι οικογενειακές επιχειρήσεις αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της ελληνικής ναυτιλίας. Όπως χαρακτηριστικά είπε, ακολούθησε, μαζί με τα αδέρφια του, κάποιες από τις θεμελιώδεις τους αξίες: «Ο λόγος σου να είναι συμβόλαιο, να φροντίζεις τους εργαζόμενους, να μην χάνεις την καρδιά σου όταν τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα, να μην χάνεις το μυαλό σου όταν πηγαίνουν καλά».    Ο κ. Παπαγιαννόπουλος ανέφερε ότι είναι ευλογημένος που έμαθε αυτές τις αξίες από τους προκατόχους του αλλά και για τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του. Στη θητεία του ως πρόεδρος της BIMCO, o κ. Παπαγιαννόπουλος τόνισε ότι προσπάθησε να αγωνιστεί για πολλά θέματα, όπως η περιβαλλοντική ευαισθησία και η ισότητα των φύλων.
Κλείνοντας ο κ. Παπαγιαννόπουλος έδωσε έμφαση στο ότι πρέπει να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία, καθώς η νέα γενιά είναι καλά εκπαιδευμένη και διαθέτει παγκόσμια θεώρηση των πραγμάτων, κάτι που θα αποδειχθεί πολύ σημαντικό.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης