Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Barkindo: Κατά 1,28 βαρέλια/ημέρα μειώθηκε η παραγωγή της Σ.Αραβίας τον Σεπτέμβριο του 2019

tags :
Barkindo: Κατά 1,28 βαρέλια/ημέρα μειώθηκε η παραγωγή της Σ.Αραβίας τον Σεπτέμβριο του 2019
Αισισόδοξος για εύρεση συμφωνίας μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ εμφανίστηκε ο γ.γ. του OPEC στο Bloomberg M.Barkindo.
O ίδιος σημείωσε ότι κατά τον Σεπέμβριο η παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας μειώθηκε κατά 1,28 εκατ βαρέλια /ημέρα και έκλεισε στα 8,56 εκατ βαρέλια/ημέρα.
Σημείωσε ότι ο OPEC προβλέπει ότι ο οι χώρες εκτός OPEC θα έχουν μειωμένη άυξηση προσφοράς στην αγορά σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Την επόμενη εβδομάδα η Aramco θα δώσει το πράσινο φως για το IPO σύμφωνα με τον Barkindo

Tην επόμενη εβδομάδα η Aramco θα δώσει το πράσινο φως για την Αρχική Δημόσια Προσφορά της (IPO) και εισαγωγή της στα Χρηματιστήρια, σύμφωνα με όσα είπε ο γ.γ. του OPEC στο Bloomberg M. Barkindo.
Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, η εταιρεία θα ανακοινώσει την πρόθεσή της να εισαγάγει μετοχές της στο χρηματιστήριο στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου του Οκτωβρίου, ανέφεραν οι πηγές, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν.
Η Aramco έχει θέσει ως στόχο μια αποτίμηση της τάξης των 2 τρισ. δολαρίων.
Παράλληλα, όπως αναφέρεται, η συγκεκριμένη προσφορά θα προωθηθεί στους πολίτες της Σαουδικής Αραβίας μέσω μιας διαφημιστικής εκστρατείας σε όλη τη χώρα, με τις τράπεζες να προχωρούν απλόχερα στην χορήγηση δανείων, ώστε να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής και μικροί επενδυτές.
Μια κεφαλαιοποίηση 2 τρισ. δολ. θα καθιστούσε την Aramco την μεγαλύτερη σε αξία εταιρεία του κόσμου.

Πυρετώδεις προετοιμασίες των τραπεζών της Σαουδικής Αραβίας

Εκτός της Σαουδικής Αραβίας, οι τραπεζίτες που ασχολούνται με τη συμφωνία στρέφουν την προσοχή τους στην προσφορά προς τους κυρίαρχους επενδυτές στην Ασία και τη Μέση Ανατολή, οι οποίοι ενδέχεται να έχουν μακροπρόθεσμους οικονομικούς και πολιτικούς λόγους για να ενισχύσουν ισχυρούς δεσμούς με το Ριάντ.
«Η Aramco θεωρείται και είναι το μεγαλύτερο asset πετρελαίου και φυσικού αερίου στον πλανήτη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν παραμένουν και τα προβλήματα, καθώς το κόστος του κεφαλαίου της Σαουδικής Αραβίας είναι σχετικά υψηλό και η τιμή του πετρελαίου δεν βρίσκεται στα επιθυμητά επίπεδα» τόνισε ο Danilo Onorino, διαχειριστής του Fund, Dogma Capital στην Ελβετία, που έχει επενδύσει και ομόλογα στην Aramco.
Τέλος, η ανησυχία των επενδυτών εδράζεται και στο γεγονός πως η IPO δεν θα σημάνει και το τέλος της ανεξαρτησίας της από τη Σαουδική Αραβία, η οποία δεν έχει μέχρι στιγμής προτείνει να πωληθεί περισσότερο από το 5% του κρατικού πετρελαϊκού κολοσσού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης