Ναυτιλία

Πιέσεις της Σιγκαπούρης στη ναυτιλιακή βιομηχανία για την χρήση καθαρότερων καυσίμων

Πιέσεις της Σιγκαπούρης στη ναυτιλιακή βιομηχανία για την χρήση καθαρότερων καυσίμων
Το MPA έχει συγχρηματοδοτήσει την κατασκευή δύο δεξαμενόπλοιων υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Σιγκαπούρη
Ισχυρές πιέσεις προς την ναυτιλιακή βιομηχανία ασκεί η Σιγκαπούρη, για να χρησιμοποιήσει καθαρότερα καύσιμα όπως το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) προκειμένου να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην πόλη, ανέφερε ο επικεφαλής της Ναυτικής και Λιμενικής Αρχής (MPA).
Όπως αναφέρει το Reuters, η χώρα εισάγει σημαντικά κίνητρα στους πλοιοκτήτες για να εγκαταστήσουν κινητήρες που χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε άνθρακα. Ένα από αυτά είναι φυσικά το LNG, είπε μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος της MPA Quah Ley Hoon σε ομιλία του σε μια εκδήλωση της βιομηχανίας.
«Το LNG είναι ένα καθαρότερο και πιο πράσινο καύσιμο και η μόνη βιώσιμη λύση που είναι διαθέσιμη σε κλίμακα στην ναυτιλιακή βιομηχανία (για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα), γι 'αυτό και θα της δώσουμε μεγαλύτερη ώθηση» συμπλήρωσε.
Υπενθυμίζεται ότι ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO) έχει μακροπρόθεσμο στόχο να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά 50% από τα επίπεδα του 2008 έως το 2050. Οι νέοι κανόνες που τίθενται σε ισχύ το επόμενο έτος περιορίζουν μόνο την περιεκτικότητα σε θείο στα καύσιμα πλοίων.
Το MPA έχει συγχρηματοδοτήσει την κατασκευή δύο δεξαμενόπλοιων υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Σιγκαπούρη για τη διευκόλυνση του ανεφοδιασμού πλοίων με LNG και για πλοία που εκτελούν θαλάσσιες μεταφορές από το τρίτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης