Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Η InnoEnergy παρουσιάζει το PowerUp! Challenge, ωθώντας καινοτόμες εταιρείες στο επόμενο επίπεδο

tags :
Η InnoEnergy παρουσιάζει το PowerUp! Challenge, ωθώντας καινοτόμες εταιρείες στο επόμενο επίπεδο

Με την ευκαιρία για επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, η εταιρεία προσκαλεί τις καλύτερες νεοφυείς επιχειρήσεις, scale-ups και ΜμΕ σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη να δηλώσουν συμμετοχή. 


Η EIT InnoEnergy, το Πανευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας, αναζητάει τον επόμενο γύρο «μονόκερων» για επενδύσεις στην περιοχή της Κεντρικής – Ανατολικής Ευρώπης.
Ενισχύοντας το ποσοστό επιτυχίας των νεοφυών επιχειρήσεων και διευκολύνοντας την ανάπτυξη των scale-ups και των ΜμΕ μέσω χρηματοοικονομικών επενδύσεων, παρέχοντας παράλληλα τεχνογνωσία από ειδικούς της βιομηχανίας και υποστήριξη από δίκτυο αξιόπιστων συνεργατών.
Ο σουηδικός μονόκερος, Northvolt, που ιδρύθηκε από τους πρώην Αντιπροέδρους της Tesla, Peter Carlsson και Paolo Cerruti, έλαβε την υποστήριξη της InnoEnergy και έχει τρέχουσα αποτίμηση 1,6 δισ. Ευρώ. 
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 5 Μαρτίου 2020.

Η InnoEnergy είναι συν-δημιουργός, «έξυπνος» επενδυτής και βιομηχανικός καταλύτης για επιχειρηματίες  που αποσκοπούν σε  παγκόσμιο αντίκτυπο και έναν βιώσιμο κόσμο. Οι εταιρείες που επιτυγχάνουν να ενταχθούν στο δίκτυο της InnoEnergy θα λάβουν: βελτίωση του προϊόντος τους, ανάπτυξη και πιλοτικά προϊόντα, στρατηγικές εμπορευματοποίησης, εισαγωγή στη διεθνή αγορά και επέκταση και περαιτέρω χρηματοδότηση ευκαιριών από ένα αξιόπιστο δίκτυο επιχειρηματικών κεφαλαίων και δημόσιων οργανισμών.

Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα των «έξυπνων» επενδύσεων της InnoEnergy είναι η Northvolt, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μπαταριών ιόντων λιθίου στην Ευρώπη, με τρέχουσα αποτίμηση 1,6 δισ. Ευρώ. Στις αρχές του 2016, πριν από την ίδρυση της εταιρείας, οι πρώην αντιπρόεδροι της Tesla, Peter Carlsson και Paolo Cerruti, απευθύνθηκαν στην InnoEnergy για υποστήριξη. Σε σύγκριση με τις συμβατικές εγκαταστάσεις παραγωγής μπαταριών στην Ασία, η Northvolt, είναι προσανατολισμένη στην τεχνολογική αριστεία που τροφοδοτείται από καθαρή ενέργεια. Πρόσφατα, η Northvolt συγκέντρωσε 350 εκατ. Ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και κατασκευάζει σήμερα τα δύο μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Northvolt Ett στη Skellefteá, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο και το Northvolt Zwei, στην Κάτω Σαξονία.

Το InnoEnergy PowerUp! Challenge είναι μια ευκαιρία για οργανισμούς από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη να γίνουν ο επόμενος «μονόκερος» στο χαρτοφυλάκιο της InnoEnergy. Η πρόκληση είναι ανοιχτή σε επιχειρηματίες σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης του προϊόντος τους. Δεν έχει σημασία αν έχετε μόνο μια ιδέα ή ψάχνετε για τον επόμενο πελάτη ή για επέκταση της αγοράς σας. Οι θεματικοί άξονες της Πρόσκλησης είναι η ενέργεια, η κινητικότητα, το cleanteach, οι «έξυπνες» πόλεις, αλλά είναι και ανοιχτή για όλες τις ιδέες εκτός του παραπάνω πλαισίου.

Αποκλειστικά για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, η InnoEnergy διεξάγει έναν διαγωνισμό με οικονομικά βραβεία που αγγίζουν τις € 65.000 και τον τίτλο της Startup της Χρονιάς. Άλλα οφέλη περιλαμβάνουν τη συμμετοχή στα Business Bootcamps© με έμφαση στην ουσιαστική υποστήριξη από ειδικούς προγραμμάτων με θεματικές όπως ο επιχειρηματικός σχεδιασμός, οι δεξιότητες παρουσίασης ή η προστασία Διανοητικής Ιδιοκτησίας.
Λεπτομερείς όροι συμμετοχής, έντυπο αίτησης και όλες οι απαραίτητες πληροφορίες βρίσκονται στη διεύθυνση https://powerup.innoenergy.com.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης