Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

IEA: Συρρίκνωση της ζήτησης πετρελαίου το α' τρίμηνο - Συμφωνία ΟPEC+ για μείωση παραγωγής

IEA: Συρρίκνωση της ζήτησης πετρελαίου το α' τρίμηνο - Συμφωνία ΟPEC+ για μείωση παραγωγής
Ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και άλλοι παραγωγοί,ομάδα γνωστή ως OPEC +, συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή κατά 1,7 εκατομμύρια bpd μέχρι το τέλος Μαρτίου για να στηρίξουν την αγορά

Η ζήτηση πετρελαίου προβλέπεται να μειωθεί ετησίως το πρώτο τρίμηνο για πρώτη φορά από τα βάθη της χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2009, που πλήττεται από την επιδημία κορωναϊού στην Κίνα, δήλωσε σήμερα (13/2) ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA).
Όπως αναφέρει το Reuters, η ζήτηση αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 435.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) στο πρώτο τρίμηνο.
Κατά το δεύτερο τρίμηνο, δήλωσε ότι αναμένεται να αυξηθεί η ζήτηση πετρελαίου κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως πριν από την εξομάλυνση το τρίτο τρίμηνο με αύξηση 1,5 εκατομμυρίων bpd σε πιθανά μέτρα οικονομικής τόνωσης στην Κίνα.
Η παραγωγή του ΟΠΕΚ τον Ιανουάριο υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από την παγκόσμια ύφεση του 2009, ανέφερε ο IEA, καθώς ο αποκλεισμός μείωσε τις εξαγωγές της Λιβύης και τα ΗΑΕ συγκρατήθηκαν στην παραγωγή.
Ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και άλλοι παραγωγοί, μια ομάδα γνωστή ως OPEC +, συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή κατά 1,7 εκατομμύρια bpd μέχρι το τέλος Μαρτίου για να στηρίξουν την αγορά.
Ο ΟΠΕΚ + σκέφτεται να πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση πολιτικής για να εξετάσει βαθύτερες περικοπές, ανέφεραν πηγές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης