Περιβάλλον

Αραβώσης: Ο κορωνοϊός μείωσε την ατμοσφαιρική ρύπανση

Αραβώσης: Ο κορωνοϊός μείωσε την ατμοσφαιρική ρύπανση
Η μείωση κυμαίνεται από 10% ως 30% ιδιαίτερα στους σταθμούς του κέντρου

Στη μείωση των ρύπων διοξειδίου του αζώτου και αιωρούμενων σωματιδίων ως αποτέλεσμα των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, που καταγράφονται από τους σταθμούς μέτρησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος, αναφέρθηκε στο  δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, πριν από λίγες μέρες, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων, κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης.
Από τις μετρήσεις είναι εμφανές ότι η μείωση κυμαίνεται από 10% ως 30% με ιδιαίτερη μείωση στους σταθμούς του κέντρου, όπου η κυκλοφορία έχει περιοριστεί πολύ λόγω των μέτρων. Το θετικό είναι ότι το προσεχές διάστημα θα έχουμε ρύπους πολύ χαμηλότερους από τα επισφαλή όρια.
«Μακάρι βέβαια να μην είχαμε αυτή την κατάσταση και να μην μειωνόταν κατά τον τρόπο αυτόν η ρύπανση της ατμόσφαιρας. Τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, επειδή δεν είναι μόνιμα , δεν θα επηρεάσουν την πολιτική της χώρας, όσον αφορά την ενέργεια και το κλίμα, αλλά μας δίνουν χρήσιμα στοιχεία για τις μελλοντικές πολιτικές που θα αναπτύξουμε για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αραβώσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης