Τελευταία Νέα

Αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία της η «Χαλυβουργία Ελλάδος»

Αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία της η «Χαλυβουργία Ελλάδος»
Τα 300 άτομα που εργάζονται στην εταιρεία εντάσσονται στα μέτρα ενίσχυσης της κυβέρνησης
Με ενημέρωση προς τους 300 εργαζόμενους της η «Χαλυβουργία Ελλάδος» έκανε γνωστό ότι αναστέλλει προσωρινά από σήμερα τη λειτουργία της, λόγω της έλλειψης πρώτων υλών και της μείωσης των παραγγελιών, που έχει επιφέρει στην Ελλάδα και το εξωτερικό η κρίση του κορωνοϊού. 

Τα 300 άτομα που εργάζονται στην εταιρεία, στην μονάδα που είναι εγκατεστημένη στην Α' ΒΙΠΕ Βόλου και στο εργοστάσιο-υψικάμινο στην Β' ΒΙΠΕ Βόλου εντάσσονται στα μέτρα ενίσχυσης της κυβέρνησης.
Η εταιρεία, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία στην περιοχή του Βόλου μετά τη Sovel που ανακοίνωσε ότι σταματά την παραγωγή της, ενημέρωσε τους εργαζομένους ότι θα καταβάλει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου το δώρο του Πάσχα, μαζί με διατακτική 200 ευρώ.
Πρόκειται για την πρώτη βιομηχανία χάλυβα στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας, με ιστορία από το 1938. Το 1951, η πρώτη παραγωγική μονάδα της εταιρίας μεταφέρεται από το πρώτο εργοστάσιο της οδού Πειραιώς στην Αθήνα, σε νέο ιδιόκτητο βιομηχανικό χώρο στον Ασπρόπυργο Αττικής ενώ το 1963 ιδρύθηκε η Χαλυβουργία Βόλου. Το 1974 μετονομάστηκε σε Χαλυβουργία Θεσσαλίας και ξεκίνησε η λειτουργία του εργοστασίου της στο Βελεστίνο. Με σίδερα της Χαλυβουργίας Θεσσαλίας κατασκευάστηκε το μεγαλύτερο μέρος της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ιστορικές εταιρείες επανατοποθετήθηκαν με ένα νέο όνομα: Χαλυβουργία Ελλάδος από το 2006. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης