Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

ΕΒΙΚΕΝ: Ζητούμενο η εφαρμογή της διακοψιμότητας από τον Ιούνιο - Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο

ΕΒΙΚΕΝ: Ζητούμενο η εφαρμογή της διακοψιμότητας από τον Ιούνιο - Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης, το μέτρο θα πρέπει να εφαρμοστεί στο πιο σύντομο δυνατό χρονικό διάστημα
"Σήμερα το ζητούμενο είναι η διακοψιμότητα να εφαρμοστεί στο πιο σύντομο δυνατό χρονικό διάστημα", αναφέρει σε δήλωσή του ο Α.Κοντολέων, πρόεδρος της ΕΒΙΚΕΝ, μετά τη συμφωνία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφορικά με την παράταση ισχύος του μέτρου.

"Ζητάμε από το Υπουργείο να προβεί άμεσα στην επίσημη κοινοποίηση και να ολοκληρώσει τις ενέργειες που απαιτούνται, με στόχο την ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Διακοπτόμενου Φορτίου από την αρχή του Ιουνίου. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο", συμπληρώνει ο πρόεδρος της ΕΒΙΚΕΝ.

Υπενθυμίζεται ότι η διακοψιμότητα διακόπηκε τον Φεβρουάριο του 2020, με την εκπνοή της ισχύος της προηγούμενης έγκρισης της Κομισιόν, στερώντας έτσι την ενεργοβόρο βιομηχανία από ένα σημαντικό μέτρο στήριξης. Με τη νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το μέτρο παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, προβλέποντας και τη διαδικασία πλήρους συμμετοχής της ζήτησης στην αγορά εξισορρόπησης. Το μέγιστο φορτίο που μπορεί να δημοπρατηθεί μέσω των δημοπρασιών ΥΔΦ (Υπηρεσίες Διακοπτόμενου Φορτίου) του ΑΔΜΗΕ ανέρχεται σε 800 MW (400 MW υπηρεσία τύπου 1 και 400 MW υπηρεσία τύπου 2).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης