Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Πρωτοποριακή πράσινη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από ήλιο και αέρα στην Ολλανδία

Πρωτοποριακή πράσινη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από ήλιο και αέρα  στην Ολλανδία
Μοναδικός συνδυασμός αιολικής και ηλιακής ενέργειας με ένα σύστημα αποθήκευσης μπαταριών

Έχει ξεκινήσει στην Ολλανδία η κατασκευή του ενεργειακού πάρκου Haringvliet Zuid, που συνδυάζει ένα ηλιακό αγρόκτημα μεγάλης κλίμακας (38 MW) με ένα αιολικό πάρκο και ένα σύστημα αποθήκευσης μπαταριών. Η Belectric θα αναλάβει επίσης τη λειτουργία και τη συντήρηση (O&M) του φωτοβολταϊκού συστήματος, σύμφωνα με το PV-Europe.

Ειδικότερα, το ενεργειακό πάρκο Haringvliet Zuid θα αποτελείται από ένα αιολικό πάρκο (22 MW), ένα σύστημα αποθήκευσης μπαταριών (12 MW) και ένα μεγάλο φωτοβολταϊκό σύστημα μεγάλης κλίμακας που κατασκευάστηκε και τέθηκε σε λειτουργία από γερμανικό ειδικό ηλιακής ενέργειας.

Μόνο το σύστημα ηλιακής ενέργειας θα καλύπτει έκταση περίπου 30 εκταρίων και διαθέτει εγκατεστημένη ισχύ 38 MW. Ο υβριδικός σταθμός παραγωγής ενέργειας που έχει σχεδιαστεί για την παραγωγή και αποθήκευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, θα κατασκευαστεί στο νησί Goeree-Overflakke της επαρχίας της Νότιας Ολλανδίας, περίπου 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ρότερνταμ.
Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να αναλάβει τη λειτουργία και τη συντήρηση (O&M) του συστήματος ηλιακής ενέργειας για μια αρχική περίοδο δύο ετών.
«Οι Κάτω Χώρες είναι σήμερα μια από τις πιο δυναμικές και καινοτόμες αγορές στην Ευρώπη», εξηγεί ο Ingo Alphéus, Διευθύνων Σύμβουλος της Belectric Solar & Battery.

Μειωμένο κόστος σύνδεσης δικτύου

Ο Claus Wattendrup, Επικεφαλής της επιχειρηματικής μονάδας Solar & Batteries business στην Vattenfall, δήλωσε: «Η Vattenfall θέλει να ενσωματώσει μια καθημερινότητα χωρίς ορυκτά καύσιμα και οι υβριδικοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας είναι ένα σημαντικό δομικό στοιχείο για μας προς αυτήν την κατεύθυνση. Επιπλέον, το κόστος σύνδεσης δικτύου μειώνεται σημαντικά σε σύγκριση με αυτόνομα συστήματα. Αυτό θα μειώσει το κόστος της ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας και θα ωφελήσει τελικά τους πελάτες».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης