Ενέργεια

Η Thyssenkrupp κατασκευάζει μονάδα «πράσινου» χάλυβα - Θα τροφοδοτείται με υδρογόνο που παράγεται μέσω ΑΠΕ

tags :
Η Thyssenkrupp κατασκευάζει μονάδα «πράσινου» χάλυβα - Θα τροφοδοτείται με υδρογόνο που παράγεται μέσω ΑΠΕ
Η νέα μονάδα που σχεδιάζει η γερμανική εταιρεία θα είναι ουδέτερου άνθρακα
Η Thyssenkrupp παρουσίασε την Παρασκευή 28/2/2020 σχέδια για την κατασκευή εργοστασίου, ουδέτερο άνθρακα, χρησιμοποιώντας υδρογόνο που παράγεται μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αντί για άνθρακα.

Η μεγαλύτερη χαλυβουργία της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του εργοστασίου έως το 2025, επιτρέποντάς της να παράγει 400.000 τόνους του λεγόμενου πράσινου χάλυβα το χρόνο.
Μέχρι το 2030, η ετήσια παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί σε 3 εκατομμύρια τόνους.

Η ευρωπαϊκή βιομηχανία χρησιμοποιεί ήδη εκατομμύρια τόνους υδρογόνου κάθε χρόνο, αλλά παράγεται κυρίως από άνθρακα ή φυσικό αέριο, το οποίο είναι πολύ φθηνότερο από το «πράσινο» υδρογόνο που εξάγεται από νερό χρησιμοποιώντας ανανεώσιμη ενέργεια.

Η Γερμανία στοχεύει να γίνει πρωτοπόρος στην τεχνολογία υδρογόνου και σχεδιάζει έως και 5 gigawatt (GW) χωρητικότητας υδρογόνου έως το 2030, ενώ άλλα 5 GW θα εγκατασταθούν έως το 2040 το αργότερο. Έχει διαθέσει 9 δισεκατομμύρια ευρώ (11 δισεκατομμύρια δολάρια) σε επενδύσεις για να βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων του.

«Συμφωνούμε με την κυβέρνηση ότι καμία εταιρεία δεν μπορεί να διαχειριστεί τον μετασχηματισμό μόνη της», δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος Martina Merz κατά τη διάρκεια επίσκεψης του υπουργού Οικονομίας Peter Altmaier στις εγκαταστάσεις παραγωγής χάλυβα της εταιρείας στο Duisburg.

Η Merz είπε ότι ο τομέας χρειαζόταν κατάλληλα προγράμματα στήριξης και κινήτρων στην αρχή για να ξεκινήσει η ανακύκλωση.
Η βιομηχανία χάλυβα της Γερμανίας πρέπει να επενδύσει περίπου 30 δισεκατομμύρια ευρώ για να γίνει ουδέτερη από το κλίμα μέχρι το 2050, επεσήμανε η κυβέρνηση.

«Ο χάλυβας είναι μια βασική βιομηχανία για τη Γερμανία. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι ο ουδέτερος από το κλίμα και ο ανταγωνιστικός πράσινος χάλυβας θα βγει από τη Γερμανία στο μέλλον », δήλωσε ο Altmaier.

Η Thyssenkrupp δεσμεύτηκε να μειώσει τις εκπομπές κατά 30% έως το 2030 στην παραγωγή χάλυβα, μια από τις πιο ρυπογόνες βιομηχανικές δραστηριότητες και να είναι ουδέτερη ως προς το CO2 έως το 2050.

Τον Ιούνιο, η εταιρεία παρουσίασε ένα πιλοτικό έργο με την RWE, τον μεγαλύτερο παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας της Γερμανίας και τον Νο 3 στην Ευρώπη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για την ανάπτυξη της παραγωγής πράσινου υδρογόνου.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης