Σε εξέλιξη η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης - Οι στόχοι και το μέλλον

Σε εξέλιξη η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης - Οι στόχοι και το μέλλον
Σημαντικές πρωτοβουλίες της Αυστραλίας στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης

Η κορυφαία εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών GHD παρέχει τεχνικές συμβουλές για το έργο ηλιακής ενέργειας του Αεροδρομίου της Μελβούρνης, το οποίο είναι έτοιμο να παράγει αρκετή καθαρή ενέργεια για να παρέχει ισχύ και στους τέσσερις τερματικούς σταθμούς επιβατών.

Ειδικότερα, το εν λόγω έργο που βρίσκεται στο αεροδρόμιο Tullamarine θα παράγει 16,8 GWh ηλεκτρικής ενέργειας κάθε χρόνο, το οποίο είναι σχεδόν το 15% των ετήσιων αναγκών κατανάλωσης του αεροδρομίου και θα τεθεί σε λειτουργία τον Ιανουάριο του 2021.

Ως τεχνικός σύμβουλος, η GHD ήταν υπεύθυνη για όλες τις μελέτες σχεδιασμού αστικών, δομικών και ηλεκτρικών αντικειμένων, καθώς και για στοχευμένες επισκέψεις στο χώρο από την έναρξη του έργου στα τέλη του 2019.

«Χρησιμοποιώντας ηλιακή ενέργεια, το αεροδρόμιο της Μελβούρνης θα μειώσει σημαντικά τις εκπομπές άνθρακα και θα επιτύχει εξοικονόμηση κόστους. Ως μέρος της εστίασής μας στην ενεργειακή μετάβαση, έχουμε επίσης βοηθήσει πολλούς άλλους πελάτες σε όλη την Αυστραλία να αναπτύξουν ηλιακές εγκαταστήσει για να αντισταθμίσουν το αποτύπωμα άνθρακα τους»», λέει ο Alex Low, υπεύθυνος έργου της GHD.

Ο στόχος της Αυστραλίας

Από τότε που η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε το στόχο της να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 26-28% κάτω από τα επίπεδα του 2005 έως το 2030, σημειώθηκε αύξηση των έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

«Στη μέση της παγκόσμιας ενεργειακής μετάβασης, πολλές εταιρείες λαμβάνουν μέτρα για να απεξαρτηθούν από τον άνθρακα. Είναι υπέροχο να βλέπουμε όλο και περισσότερα αεροδρόμια να αναπτύσσουν φωτοβολταϊκά. Είναι η κατάλληλη στιγμή να προετοιμαστούμε για ένα καθαρότερο και οικονομικά πιο βιώσιμο μέλλον» λέει ο Mike Atkinson, στέλεχος της GHDs Sustainability Service Line Leader.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης