Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Οι κορυφαίες ασφαλιστικές δεν θα καλύπτουν τα πλοία που συνδέονται με τον Nord Stream 2 και τον TurkStream

Οι κορυφαίες ασφαλιστικές δεν θα καλύπτουν τα πλοία που συνδέονται με τον Nord Stream 2 και τον TurkStream
Οι ενώσεις που ανήκουν στο International Group of P&I Clubs, ανακοίνωσαν ότι δεν θα παρέχουν κάλυψη «για οποιαδήποτε δραστηριότητα που αφορά ή σχετίζεται με τα κατασκευαστικά έργα Nord Stream 2 ή TurkStream
Oι μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στον κόσμο δεν θα ασφαλίσουν τα πλοία που εμπλέκονται στα ρωσικά έργα αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 2 και TurkStream λόγω της απειλής κυρώσεων των ΗΠΑ.
Οι ενώσεις που ανήκουν στο International Group of P&I Clubs, συμπεριλαμβανομένου του Shipowners 'Club και του London P&I Club, ανακοίνωσαν σε εγκύκλιο τη Δευτέρα ότι δεν θα παρέχουν κάλυψη «για οποιαδήποτε δραστηριότητα που αφορά ή σχετίζεται με τα κατασκευαστικά έργα Nord Stream 2 ή TurkStream».

Ανέφερε επίσης ότι τα μέλη «παροτρύνθηκαν έντονα να αξιολογήσουν και να μετριάσουν τους κινδύνους σύναψης συμβάσεων για έργα κατασκευής Nord Stream 2 ή TurkStream και να ασκήσουν την πληρέστερη δυνατή δέουσα επιμέλεια για να αποφύγουν την έκθεση σε κυρώσεις ή ενέργειες επιβολής».

Το International Group of P&I Clubs αντιπροσωπεύει τους 13 κορυφαίους ασφαλιστές πλοίων στον κόσμο και καλύπτει σχεδόν το 90% της παγκόσμιας ωκεάνιας χωρητικότητας. Η ανακοίνωση των μελών της ανέφερε ότι όλοι οι σύλλογοι είχαν εκδώσει εγκύκλιο με παρόμοια διατύπωση σχετικά με το Nord Stream 2 και το TurkStream.

Με επικεφαλής την ρωσική Gazprom, το έργο αγωγού Nord Stream 2 αξίας 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα διπλασιαστεί η χωρητικότητα του υπάρχοντος Nord Stream 1, είναι περισσότερο από 90% ολοκληρωμένο και έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει να λειτουργεί τον επόμενο χρόνο.

Η κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump προσπάθησε να περιορίσει την οικονομική εξάρτηση του Κρεμλίνου στην Ευρώπη και την Τουρκία και προειδοποίησε τους επενδυτές στους δύο αγωγούς φυσικού αερίου ότι θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις.
Ο πρώην Γερμανός καγκελάριος Gerhard Schroeder είναι πρόεδρος της επιτροπής μετόχων της Nord Stream.
Η Gazprom κατέχει μερίδιο 51% μαζί με τις γερμανικές εταιρείες ενέργειας E.ON και Wintershall Dea, Engie της Γαλλίας και την ολλανδική εταιρεία Gasunie.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel αντιμετώπισε εκκλήσεις τις τελευταίες εβδομάδες για να σταματήσει το Nord Stream 2 ως απάντηση στην υποψία δηλητηρίασης του Ρώσου πολιτικού αντιπολιτευόμενου Alexei Navalny στη Σιβηρία τον περασμένο μήνα.
Το Κρεμλίνο απάντησε ότι το εμπορικό έργο είναι επωφελές τόσο για τη Ρωσία όσο και για τις ευρωπαϊκές χώρες και ότι δεν πρέπει να συνδέεται με την υπόθεση Navalny.

Ο TurkStream, που εκτείνεται 930 χλμ. (580 μίλια) κατά μήκος της Μαύρης Θάλασσας έως την Τουρκία, άρχισε να λειτουργεί φέτος.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης