Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Count Us In: Η νέα πλατφόρμα που θα σώσει τον πλανήτη

Count Us In: Η νέα πλατφόρμα που θα σώσει τον πλανήτη

Η «Count Us In», προτείνει ενέργειες όπως η κατανάλωση τοπικών τροφίμων, η διατήρηση ρούχων ή η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Εάν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι από όλο τον κόσμο έπρεπε να κάνουν μερικά μικρά βήματα και μόνιμες αλλαγές στον τρόπο ζωής τους, οι παγκόσμιες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου θα μπορούσαν να μειωθούν σημαντικά, υποστηρίζει μια νέα εκστρατεία.

Αυτές οι ενέργειες μπορεί να είναι τόσο απλές όσο η κατανάλωση  φαγητού, ο περιορισμός του κρέατος και η διατήρηση ρούχων αντί να πεταχτούν μετά από μερικές εξόδους, αναφέρει το Guardian.

Η καμπάνια Count Us In, υποστηρίζεται από επιχειρήσεις όπως οι ΙΚΕΑ, HSBC, BT και Reckitt Benckiser και παροτρύνει τους ανθρώπους να κάνουν τουλάχιστον ένα μικρό βήμα προς την μείωση των εκπομπών καυσίμων.

Εάν 1 δισ άτομα κάνουν τα μέτρα που υποστηρίζει η «Count Us In», υπολογίζεται ότι θα μειωθεί το 20% των παγκόσμιων εκπομπών καυσίμων.

«Άμεση η ανάγκη των δράσεων»

Η Pia Heidenmark Cook, επικεφαλής στο Ingka Group, τον μεγαλύτερο δικαιοπάροχο της IKEA δήλωσε:

«Πιστεύουμε ότι ο επείγων χαρακτήρας και η αισιοδοξία δημιουργούν δράση. Υπάρχουν ήδη πολλές λύσεις και αν όλοι ανταποκριθούμε στον ρόλο μας, μπορούμε να λύσουμε την κλιματική κρίση.»

Οι εκπομπές μειώθηκαν κατά περίπου 17% κατά μέσο όρο παγκοσμίως τον Απρίλιο, καθώς πολλές χώρες επέβαλαν lockdown λόγω του κορωνοϊού που άφησαν τους δρόμους ερημικούς. Οι ειδικοί δήλωσαν εκείνη την εποχή ότι παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των εκπομπών παρέμεινε ανέπαφη, κατέδειξε την ανάγκη για  αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Τέλος, οι 68 επιχειρηματικοί και πολιτικοί οργανισμοί που υποστηρίζουν την πρωτοβουλία «Count Us In» περιλαμβάνουν τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους Tottenham Hotspur και Forest Green Rovers, οι οποίοι θα δημοσιοποιήσουν την εκστρατεία στους υποστηρικτές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης