Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Novak: O OPEC+ θα αρχίσει να χαλαρώνει τις περικοπές παραγωγής πετρελαίου

Novak: O OPEC+ θα αρχίσει να χαλαρώνει τις περικοπές παραγωγής πετρελαίου
Ο ΙΕΑ δήλωσε νωρίτερα την ότι το δεύτερο κύμα του COVID-19 επιβραδύνει τη ζήτηση και θα περιπλέξει τις προσπάθειες των παραγωγών για εξισορρόπηση της αγοράς

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak δήλωσε σήμερα ότι ο OPEC+ θα αρχίσει να χαλαρώνει τις περικοπές παραγωγής όπως είχε προγραμματιστεί παρά την παγκόσμια αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

«Παρά την έναρξη του δεύτερου κύματος της επιδημίας, εμείς, μαζί με τους συναδέλφους μας, συνεχίζουμε να βλέπουμε την κατάσταση με αισιοδοξία και πιστεύουμε ότι θα είμαστε σε θέση να αυξήσουμε σταδιακά την παραγωγή» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ειδικότερα, ο OPEC+ σκοπεύει να μειώσει τις περικοπές παραγωγής του από την 1η Ιανουαρίου. Ο Οργανισμός μειώνει επί του παρόντος την παραγωγή κατά 7,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα για να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της αγοράς, στηρίζοντας τις τιμές και στη μείωση των αποθεμάτων.

Βέβαια, ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι το πετρέλαιο σε παγκόσμιο επίπεδο  δεν έχει τελειώσει και αμφισβητεί τις προσδοκίες από την υψηλότερη παραγωγή. Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας δήλωσε νωρίτερα την ότι το δεύτερο κύμα του COVID-19 επιβραδύνει τη ζήτηση και θα περιπλέξει τις προσπάθειες των παραγωγών για εξισορρόπηση της αγοράς.

Παράλληλα, ο Novak ανέφερε ότι η ζήτηση φυσικού αερίου αναμένεται να μειωθεί έως και 6% το 2020 και να ανακάμψει στα επίπεδα του περασμένου έτους το 2022. Πρόσθεσε ότι η υπερπροσφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου από τη θάλασσα και μια μελλοντική αδυναμία στην παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου απαιτούν παρόμοια δράση με τα μέτρα πετρελαίου που έλαβε ο ΟΠΕΚ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης