Επικαιρότητα

Χαρδαλιάς: Lockdown σε Καστοριά – Στο "πορτοκαλί" Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Σέρρες Βοιωτία

Χαρδαλιάς: Lockdown σε Καστοριά – Στο
865 νέα κρούσματα, 86 διασωληνωμένοι, 6 θάνατοι
Σε μίνι lockdown (επίπεδο 4) τίθεται επισήμως η Καστοριά όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετά τη σύσκεψη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ως «εξαιρετικά κρίσιμη». Τα μέτρα θα εφαρμοστούν από την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, στις 6 το πρωί.

Παράλληλα, σε επίπεδο 3 αναβαθμίζονται από την Πέμπτη Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Σέρρες και Βοιωτία ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Σε ό,τι αφορά τα Ιωάννινα παραμένουν επίσης σε επίπεδο 3 και θα υπάρξει επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας. Τα μέτρα έρχονται μετά την ανακοίνωση των 865 κρουσμάτων στη χώρα, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων από την έναρξη της επιδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτο επίπεδο είναι αυτό της ετοιμότητας, το δεύτερο της επιτήρησης, το τρίτο της αυξημένης επιτήρησης και το τελευταίο επίπεδο του αυξημένου κινδύνου.

«Έχουμε επιθετική έξαρση του ιού με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του πρώτου γύρου» τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποίησε στην Καστοριά, με τον περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τους τρεις δημάρχους της περιοχής.

865 νέα κρούσματα, 86 διασωληνωμένοι, 6 θάνατοι

865 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 82 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας ανακοίνωσε σημερα ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 27.334, εκ των οποίων το 55,6% άνδρες.

3.672 (13.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10.802 (39,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

86 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 28 (32,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91,9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

265 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 534 θανάτους συνολικά στη χώρα. 201 (37,6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96,3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης